Laarbekenaren tellen thuis af tot het nieuwe jaar

NULL

Laarbekenaren tellen thuis af tot het nieuwe jaar


Laarbeek – De inwoners van Laarbeek blijven op oudjaarsavond massaal in de gemeente om af te tellen tot het nieuwe jaar. Dit blijkt uit de enquête van het inwonerspanel TipMooiLaarbeek.nl. Maar liefst 86% liet weten thuis af te tellen of bij vrienden en/of familie in Laarbeek.

Verschil tussen jong en oud
Wie in het onderzoek naar de verschillende leeftijdscategorieën kijkt, merkt meteen een niet-verrassende uitslag op. In de categorie 18- tot 34-jarigen blijft 34% tot 00.00 uur bij eigen haard. Per leeftijdscategorie stijgt dit percentage. Van de 65+-ers telt 77,8% thuis af tot het nieuwe jaar.

Plaatselijke horeca
Dat veel mensen thuis of bij vrienden/familie in Laarbeek aftellen, betekent niet dat de plaatselijke cafés niet goed bezocht worden, want na het aftellen kan het feest beginnen …

Aarle-Rixtel
In Aarle-Rixtel wonen volgens de enquête de meeste mensen die aftellen in een plaatselijke café (9.2%). Dit ligt ver boven Beek en Donk (2,4%) en Lieshout en Mariahout, waar bijna niemand in een plaatselijk café aftelt.

Bij het Aarle-Rixtelse café ‘De Vrienden’ is het volgens eigenaar Tim van Zundert naar eigen zeggen ieder jaar volle bak. Om 00:15 uur opent het café met twee dj’s en hoopt daarmee de gasten binnen te krijgen.
Dave Jansen, eigenaar café Deja Vu in Aarle-Rixtel, heeft ook aan een thema gedacht. Hij probeert met het meest gebruikte, maar altijd succesvolle thema ‘80s en 90s’ de mensen in zijn café te mogen ontvangen.

Herberg ’t Huukske

Ook Jos van de Kamp hoopt op een drukke jaarwisseling in zijn café Herberg ’t Huukske in Beek en Donk. Om 00.30 uur opent de café haar deuren. Met als thema ‘Black and White’ ontvangen de medewerkers van ’t Huukske en DJ Bart alle feestgangers. Eigenaar Jos van de Kamp zal streng controleren. “Onder de achttien kom je er niet in.” Toch is hij niet bang dat zijn café leeg komt te staan. “Als de jongste jongeren wegblijven, krijg je daar vaak weer wat oudere mensen voor terug”, zegt Jos positief.