Afbeelding

Openingsweekend bij nieuwe horecazaak: Caf

NULL

Openingsweekend bij nieuwe horecazaak: Café-Bar Bij Ons

“De kroeg wordt voortgezet in een sfeervolle ambiance waar het goed toeven is” 

Beek en Donk – Het voormalige café ‘De Spijker’ aan het Piet van Thielplein in Beek en Donk heeft nieuwe eigenaren. John van den Heuvel, Jos Biemans en Marianne Staal gaan als uitbaters aan de slag in de horecagelegenheid, die zij omgetoverd hebben tot Café-Bar Bij Ons. Na een grootse verbouwing vindt komend weekend het openingsweekend plaats.

Wat eraan voorafging
Voor John en Marianne is het café niet vreemd. “Kan ik dit hier niet kopen?”, vroeg John dertien jaar geleden aan de toenmalige eigenaar. De uitbater gaf een ‘ja’ als antwoord en de koopovereenkomst werd letterlijk op een bierviltje gesloten. Twee weken later was het officieel. Circa 8 maanden later opperde John aan Marianne, die destijds één van zijn medewerksters was, of het café wellicht iets voor haar was. Ook die vraag werd bevestigd met een ‘ja’. Negen jaar later verkochten de twee het café omdat het met Marianne qua gezondheid minder leek te gaan.

Een kersvers eigenaarstrio

Het zag ernaar uit dat het café nu, na vier jaar, opnieuw van de hand zou worden gedaan en zijn bestemming als café kwijt zou raken. Trouwe bezoekers vroegen zich af waar zij in de toekomst op zaterdag en zondag naartoe zouden kunnen gaan. Tezamen met Jos, die ook al zo’n 30 jaar een trouwe bezoeker is, werd op 4 december 2013 officieel een kersvers eigenaarstrio gevormd.

Een welkome plek voor iedereen

“‘Bij Ons’ is niet zomaar een café. Het is een plek waar oprecht van gehouden wordt”, vertellen de nieuwe eigenaren. De horecagelegenheid is op het nippertje, door bovengenoemd driespan, gered. De nieuwe eigenaren hebben stuk voor stuk een jarenlange binding met het café en gaan het nu tezamen openhouden. Niet alleen voor iedereen die gezellig wat wil drinken en een praatje wil maken, maar als laagdrempelige en welkome plek voor iedereen tussen de 18 en 98 jaar die desgewenst ook kunnen biljarten, darten, kaarten, enzovoorts, in een unieke omgeving.

Een uitvalbasis voor verenigingen

Het team heeft veel ideeën en wil in de toekomst allerhande festiviteiten organiseren. Ze denken bijvoorbeeld aan artiesten en orkesten op het Piet Van Thielplein. Ook willen ze graag dat het café een uitvalsbasis wordt voor dart-, biljart- en kaartverenigingen. De eigenaren staan daarnaast open voor alle mogelijke suggesties. “De kroeg wordt voortgezet in een sfeervolle ambiance, welke Hans Rooijakkers uit Beek en Donk qua styling heeft verwezenlijkt”, aldus John, Jos en Marianne.

Goed toeven bij Café-Bar ‘Bij Ons’
In het café kan men niet alleen terecht voor een drankje, maar bijvoorbeeld ook voor een tosti en een worstenbroodje. Aangezien het café wekelijks geopend is op 3 middagen, onder meer tijdens de markt op woensdag, is het aldaar ook lekker bijkomen onder het genot van een kopje koffie. Het buitenterras wordt nog vernieuwd voor de zomer, dus zowel binnen als buiten is het dan goed toeven bij Café-Bar ‘Bij Ons’.

Meer informatie en foto’s via de Facebook-pagina: Café-Bar Bij Ons