Afbeelding

Pr-avonden Omroep Kontakt en MooiLaarbeek druk bezocht

NULL

Pr-avonden Omroep Kontakt en MooiLaarbeek druk bezocht


Lieshout/Mariahout – Bijna zestig verenigingen en organisaties bezochten vorige week één van de pr-avonden van Omroep Kontakt en De MooiLaarbeekKrant. Tijdens een twee uur durende voorlichting kregen de aanwezigen alles te horen over de twee organisaties, het schrijven van persberichten en het opsturen hiervan. Zowel De MooiLaarbeekKrant als Omroep Kontakt kijkt terug op een vruchtbare avond.

Een handvat voor verenigingen
De twee nieuwsorganisaties merkten dat verenigingen niet altijd weten hoe ze een goed persbericht naar de lokale media kunnen sturen. Dit leidde ertoe dat Omroep Kontakt en De MooiLaarbeekKrant de handen ineensloegen en een pr-avond belegden. Welzijnsinstelling ViERBINDEN ondersteunde dit initiatief en zette de pr-avond weg in hun cursusaanbod voor verenigingen.

Adri Vogels, voorzitter Omroep Kontakt: "Door het organiseren van deze avonden bieden wij een handvat voor verenigingen en organisaties." Dat veel vrijwilligers hierin geïnteresseerd waren, bleek wel uit het hoge aantal aanmeldingen. "We hoopten natuurlijk dat de avonden goed bezocht zouden worden. Maar zo goed? Nee, dat hadden we niet verwacht", vertelt Nikki Barten, mede-eigenaar van De MooiLaarbeekKrant.

Inhoud van de avond
De avond begon met uitleg over de twee organisaties, waarna de uitleg over het opsturen van persberichten volgde. Zowel in Lieshout als in Mariahout waren de aanwezigen erg geïnteresseerd. Ze vonden het interessant om te horen hoe het er op een nieuwsredactie aan toe gaat en er werden dan ook veel vragen gesteld. Na een korte pauze ging de presentatie door met de uitleg van het schrijven van een goed persbericht. In een notendop kregen de aanwezigen een korte les van Nikki, waarin alle facetten van een persbericht voorbijkwamen.

Levendige en leerzame avond
Na de avond leek niemand te verlegen om zijn of haar hand op te steken. Vragen vlogen door de zalen en ook de reacties op de vele voorbeelden zorgden voor een levendige en leerzame avond. Van ‘kop’ tot staart werd het persbericht ontleed en uitgelegd.

Aan het einde van de avond lag een interesseformulier klaar, waarop de aanwezigen zich aan konden melden voor een eventueel vervolg op deze avonden. Ruim de helft van de deelnemers gaf aan hier interesse in te hebben, waardoor Omroep Kontakt en De MooiLaarbeekKrant in conclave gaan om te kijken naar een eventueel vervolg. Ook kregen de aanwezigen een speciale folder uitgereikt: 'handvat voor het schrijven en aanleveren van persberichten'.
Deze folder is sinds deze week ook verkrijgbaar op het kantoor van MooiLaarbeek, Omroep Kontakt en bij ViERBINDEN.

Aanmelden
Zou jij ook graag deel willen nemen aan een pr-cursus, die dieper op sommige vraagstukken ingaat en waarbij ook onderdelen als Social Media en het bijhouden van een website behandeld worden? Meld je dan aan bij Nikki Barten. Dit kan per e-mail naar redactie@mooilaarbeek.nl of telefonisch via 0492-832182.