Aantrekkelijke aanpassingen Buurtbus Beek en Donk - Helmond

NULL

Aantrekkelijke aanpassingen Buurtbus Beek en Donk - Helmond


Laarbeek - Op 6 april wijzigt de route van Buurtbus Laarbeek. De aanpassingen hebben betrekking op route 461, van Beek en Donk richting Helmond en van Helmond richting Beek en Donk.

Route Beek en Donk richting Helmond
In Beek en Donk, Mariahout en Lieshout verandert er niets aan de route naar Helmond. In Aarle-Rixtel gaat de route bij de halte aan de Kouwenberg rechtsaf door de Klokstraat naar de Bosscheweg. Dit kan aantrekkelijk zijn voor bezoekers of bewoners van Mariëngaarde. Via de Bosscheweg vervolgt de bus zijn weg naar Helmond.

In Helmond stopt de buurtbus voortaan alleen bij het Elkerliek ziekenhuis, bij de halte aan de Wesselmanlaan. Op het einde van de Wesselmanlaan gaat de route nu linksaf, (voorheen rechtsaf) over de President Rooseveltlaan naar de Steenweg. Let op, de bus komt niet meer bij de hoofdingang op de President Rooseveltlaan.

Einde Steenweg gaat de route linksaf de Kanaaldijk-West op, waarna meteen rechtsaf bij de brug over het kanaal. Vervolgens na de brug direct linksaf op de Kanaaldijk-Oost. Hier is het nieuwe eindpunt halte Havenplein.

Route Helmond richting Beek en Donk
Er wordt gestart vanaf halte Havenplein. De route gaat nu over de Kanaaldijk-Oost, langs verpleeghuis Keyserinnedael via de Julianabrug over de Julianalaan naar de Aarle-Rixtelseweg. Vervolgens weer over de bestaande route richting Aarle-Rixtel. In Aarle-Rixtel wederom via de Bosscheweg over de Klokstraat naar de halte aan de Kouwenberg, richting Lieshout. Zowel op de heen- als terugweg rijdt de buurtbus niet meer door de Dorpsstraat en de Mariastraat.

In Lieshout en Mariahout verandert er niets aan de route naar Beek en Donk. In Beek en Donk gaat de route op de terugweg komend vanaf de Herendijk rechtsaf over de Lage Heesweg, langs het Dorus van de Elsenhof. Einde Lage Heesweg rechtsaf over de Otterweg, langs het Ontmoetingscentrum. Juist voor het seniorencentrum De Regt gaat de route linksaf over de Nachtegaallaan naar het beginpunt aan de Koppelstraat.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.buurtbuslaarbeek.nl.