Afbeelding

Oude Toren in Beek open voor publiek

NULL

Oude Toren in Beek open voor publiek

 
Beek en Donk - Voor de derde keer wordt dit jaar in de regio de middeleeuwse Torendag gehouden. Ditmaal op Hemelvaartsdag, 29 mei. Eén van torens die dan aandacht krijgt is de Oude Toren in Beek. Het afgelopen jaar is dit eeuwenoude monument helemaal opgeknapt.


De herstelwerkzaamheden betroffen o.a. het voeg- en schilderwerk, maar ook zijn stenen vervangen en is de haan van een nieuw goudlaagje voorzien. De start van de Torendag vindt plaats in Beek en om de restauratie van de Oude Toren een officiële afronding te geven zullen burgemeester Ubachs en wethouder van Zeeland om 11.00 uur de opening verrichten. Bij de renovatie is tevens ook veel aandacht besteed aan de toegankelijkheid voor publiek. Er is nieuwe verlichting en een touwleuning bij de wenteltrap aangebracht en in de houten borden van de galmgaten zijn luikjes gemaakt, zodat er van iedere zijde een goed uitzicht ontstaat op de omgeving.

Na de opening is iedereen op 29 mei van harte welkom om de prachtige toren te bezoeken. Er is een informatiestand ingericht over de historie van de Oude Toren, maar ook van de sfeervolle begraafplaats in de nabijheid. De aanwezigheid van een verloren gewaande wijzer van het oude uurwerk maakt deze tentoonstelling compleet. Leden van Heemkundevereniging 'De Lange Vonder' kunnen bezoekers desgewenst rondleiden door de binnenkant van de toren, waar je ook kan genieten van een uitzicht over Beek.

De Oude Toren aan de Dr. Timmerslaan in Beek en Donk is tot 16.00 uur te bezichtigen. Meer informatie over de regionale Torendag is te vinden op de website www.kerkenindepeel.nl.