Afbeelding

Sint Servatius Gilde brengt vendelhulde aan gouden bruidspaar

NULL

Sint Servatius Gilde brengt vendelhulde aan gouden bruidspaar


Lieshout - Het Sint Servatius Gilde bracht zaterdag 2 mei een vendelhulde aan het gouden bruidspaar Jo en Harrie Heesakkers. Om 19.15 uur stonden de Gildebroeders aangetreden bij het buurthuis in Mariahout. Ze moesten nog even wachten op een telefoontje van zoon John die alles in goede banen leiden. Er was namelijk af gesproken dat de vendelhulde, die plaatsvond bij restaurant de Pelgrim in Mariahout, zou zijn tussen het hoofd- en nagerecht.


Dat ze nog even moesten wachten had ook te maken met het feit dat ze niet wilden storen bij een viering bij de grot. Om 19.30 uur vertrok het gilde naar de Pelgrim voor de vendelhulde, die voor het bruidspaar als een grote verassing kwam. Na de hulde werd het Gilde uitgenodigd om gezamenlijk het glas te heffen, daarna zijn ze met slaande trom vertrokken richting buurthuis, Deze vendelhulde brengt het Gilde aan 50- en 60-jarige bruidsparen in Lieshout en Mariahout, mits ze op de hoogte gebracht worden.

Maandag 4 mei was het Gilde aanwezig in Lieshout bij de dodenherdenking. Door het optreden van het Gilde werd het een waardige viering, wat de aanwezigen geweldig op prijs stelden. Na de viering werd er nog een vendelgroet gebracht voor de kerkgangers.

Komende zaterdag 9 mei viert het Gilde de jaarlijkse patroonviering. Om 14.00 uur is er, bij goed weer, een heilige mis bij de kapel. Daarna word er onder de leden geschoten, met een kruisboog, op een vogel van gips. De dag wordt afgesloten met een gezellige barbecue.

Foto: Het Koningspaar Toos en Cor van Vegchel (l) en rechts het gouden bruidspaar