Afbeelding

Nieuwe seizoen is van start gegaan bij ELI

NULL

Nieuwe seizoen is van start gegaan bij ELI


Lieshout - Na een rustperiode van enkele weken is het voetbalseizoen bij ELI weer gestart. Afgelopen zondag trainde de selectie, die weinig veranderingen heeft ondergaan ten opzichte van het vorige seizoen, voor de eerste keer. Ruim twee uur lang werd door de spelers gewerkt aan het op peil brengen van de conditie en het terugkrijgen van het echte balgevoel.


De selectie staat opnieuw onder leiding van Theo Donkers, die evenals vorig seizoen hoofdtrainer is. De eerste oefenwedstrijden speelt ELI op zaterdag 8 en 15 augustus tegen Bavos en Keldonk. Beide wedstrijden worden op het eigen sportpark ’t Luijtelaar gespeeld en beginnen om 18.00 uur. In het kader van de KNVB-beker treedt 5e klasser ELI dan op 22, 25 en 29 augustus aan tegen Stiphout Vooruit, ONDO en Blauw Geel 2.

ELI is voor het komende seizoen ingedeeld in de 5e klasse H, een klasse met zowel tegenstanders uit district Zuid 2 als Zuid 1.De start is op 6 september met een thuiswedstrijd tegen Irene uit Gemonde. Zaterdag 12 september staat al de derby Mariahout – ELI op het programma. In vergelijking met afgelopen seizoen komen de Lieshoutenaren allemaal nieuwe tegenstanders tegen. Een viertal verenigingen is gedegradeerd uit de 4e klasse. Dit betreft naast Mariahout ook RKGSV, VOW en MULO. Een vijftal teams kwam vorig seizoen uit in de inmiddels opgeheven 6e klasse: Boerdonk, Elsendorp, Brandevoort, Irene en RKPVV. Naast ELI zijn er nog drie teams, die afgelopen seizoen ook in de 5e klasse actief waren: Fiducia, LSV en Nederwetten.

Foto: Selectiespelers rusten uit na een flinke inspanning. Trainer Theo Donkers (2e van links) geeft al aanwijzingen aan een speler