Afbeelding

OBS Het Klokhuis maakt een vliegende start

Onderwijs

Beek en Donk - Ingepakte tassen, iedereen ruim op tijd aanwezig, gespannen maar ook blije gezichten. Klokhuis Airport was op maandag 5 september klaar voor een vliegende start!

De kinderen werden over een rode loper onthaald, sloten zich aan voor een boardingpass om mee op reis te gaan naar een mooi schooljaar in hun nieuwe klas. Bij de klas stond de reisleider (meester of juf) om de boardingpass in ontvangst te nemen, waardoor meteen een kort gesprekje ontstond en kinderen zich direct gezien voelden.

Zo’n eerste schooldag is voor veel kinderen spannend; ‘is mijn meester/ juf net zo aardig als tijdens de wisselochtend? Hoe is het met mijn vriendschappen? Wat gaan we allemaal doen in de klas? Hoe ziet de klas eruit?’ Om alvast wat spanning weg te nemen en kinderen te helpen bij een fijne start, was er op de laatste donderdag in de vakantie de gelegenheid alvast even met papa of mama op bezoek te gaan in de nieuwe klas. De leerkracht kon alvast het plekje van het kind laten zien en vertellen hoe ze maandag starten, hierdoor was bij de meeste kinderen de spanning al ietsje afgenomen.

En dan... zo snel mogelijk ‘gewoon’ beginnen. Natuurlijk deden ze op de eerste dag wat spelletjes om elkaar (opnieuw) goed te leren kennen en op te halen hoe ieders vakantie was. En ook de rest van de eerste weken besteden ze tijd en aandacht aan het proces van groepsvorming en laten ze zien hoe ze de rest van het jaar fijn met elkaar kunnen leren en werken. Maar ze gaan vooral ook snel aan het werk, want ‘samen heel veel leren’ dat is waarom ze elke dag met veel plezier naar school komen.