Christian Klumpers.
Christian Klumpers.

Nieuwe trainers bij Badminton Club Lieshout

Sport

Lieshout - Met de start van een nieuw seizoen is Badminton Club Lieshout blij melding te kunnen maken dat zij beide trainer vacatures heeft weten in te vullen. 

Frans van Waardenburg zal de jeugd onder zijn hoede gaan nemen en Christian Klumpers gaat voor de vereniging de senioren trainen. Het bestuur van Badminton Club Lieshout is érg blij met deze invulling. Beide trainers komen ook nog eens uit de ‘eigen gelederen’.

Frans van Waardenburg
Frans van Waardenburg is een goede bekende bij Badminton Club Lieshout. In het verleden heeft hij de jeugd al eens getraind en ook de senioren heeft hij onder zijn hoede gehad. Frans zal dus terugkeren in deze functie, maar nu als trainer van de beide jeugdgroepen (aspiranten en junioren). Helaas kan Frans niet direct bij aanvang van het seizoen starten. Hij ondervindt nog te veel hinder van de corona, die hem in het voorjaar zéér heftig heeft getroffen. Zodra hij echter hersteld is wil hij het trainerschap bij de jeugd langzaamaan opbouwen. Tot die tijd heeft het bestuur Tim van Bommel (binnen het bestuur verantwoordelijk voor de jeugd) bereid gevonden om de vacature tijdelijk in te vullen. Tim heeft deze functie ook al vaker waargenomen, waardoor hij goede invulling kan geven aan de vacature, totdat Frans fit genoeg is om het stokje over te nemen.

Christian Klumpers
Voor Christian Klumpers is het een nieuwe stap om trainer te worden van de seniorengroep. Als fervent badmintonner wil Christian graag wat meer gaan doen: training geven aan de senioren is een wens van hem. Om die reden zal hij, samen met enkele andere leden, een trainerscursus gaan volgen om zo de kneepjes van het “wegleren” onder de knie te krijgen. Vooruitlopend daarop zal hij al wel, bij aanvang van het nieuwe seizoen, de seniorentraining voor zijn rekening gaan nemen en dus “ingewerkt” worden. Bij die opstart zal hij ondersteunt worden door enkele ervaren krachten, zodat hij de kans krijgt zichzelf in deze nieuwe functie te ontwikkelen.

Programma
Woensdag, 8 september, 18.30 uur; Eerste speelavond seizoen 2021/2022
Woensdag, 15 september, vanaf 18.30 uur; Rabobank Inloopdag (1), Jeugd
Woensdag, 15 september, vanaf 20.00 uur; Rabobank Inloopdag (1), Senioren