Duur puntenverlies voor Flamingo’s

Mariahout - Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, speelde op zondag 20 februari tegen Eyckelkorf 1 uit Bergeijk. Op deze wedstrijd kwam veel publiek af die de meiden van Flamingo’s kwamen supporteren. Bij deze wedstrijd waren de meiden van de pupillen D1 het team van de week.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel aan de kant van Flamingo’s. Op volle snelheid wist Vera Leenders haar dame voorbij te lopen en daardoor een doorloopbal te scoren. Het daaropvolgende doelpunt kwam van Eyckelkorf, zij scoorden van afstand. Het volgende doelpunt was ook een afstandsschot, ditmaal door Ada Kornuijt en zo kwam de voorsprong dus weer in handen van Flamingo’s. Eyckelkorf scoorde een kort kansje, maar meteen daarna lukte dat Rosa Maas ook. Daarna volgden twee doelpunten van Eyckelkorf en daarmee namen zij de voorsprong over van Flamingo’s. In de laatste minuut van de eerste helft scoorde Amy Maas en zo gingen beide ploegen met een gelijke stand van 4-4 de rust in.

Na de rust nam Flamingo’s het heft weer in handen. Sanne Scheepers versnelde haar pas en scoorde een doorloopbal. Hierna had Eyckelkorf een run van drie goals. Zij liepen daardoor uit naar een 5-7 voorsprong. Deze run bleek de winnende run te zijn voor Eyckelkorf. Zij gingen deze voorsprong niet meer uit handen geven. In de laatste drie minuten van de wedstrijd werd er nog drie keer gescoord. Eerst scoorde Vera Leenders van afstand en daarna Eyckelkorf nog tweemaal. Zo eindigde de wedstrijd in 6-9. Flamingo’s had meer kans gehad om deze wedstrijd te winnen als zij hun kansen meer zouden benutten, maar dat zijn leerpunten die meegenomen kunnen worden naar de volgende wedstrijd tegen Eyckelkorf.

Flamingo’s 2 speelde tegen MKV 2 uit Milheeze. Zij wisten door goed samen te spelen te winnen met 13-8. De eerste helft ging eigenlijk vrijwel gelijk op, maar in de tweede helft wist Flamingo’s uit te lopen en zo de winst binnen te slepen.

Zondag 13 maart speelt Flamingo’s 1 opnieuw tegen Eyckelkorf 1, ditmaal om 10.00 uur in De Drie Eiken in Bergeijk.