Ondanks verlies goede pot voor Flamingo’s

Mariahout - Flamingo’s 1 speelde zondag 22 januari haar eerste uitwedstrijd van 2022. De dames reisden af naar Schaijk om tegen DAW 1, de nummer één uit de poule, te spelen.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel aan de kant van de dames uit Mariahout. Sanne Scheepers benutte een verdiende strafworp. Daarna liet DAW haar klasse zien en scoorden zij viermaal achter elkaar. Ondanks dat Flamingo’s goed verdedigde wist DAW de kansen die ze kregen te benutten en daardoor kwamen ze op een 4-1 voorsprong. Hierna was het Ada Kornuijt die goed wegtrok achter de paal, de bal ontving en scoorde. Vlak daarna benutte DAW een vrije worp en meteen daaropvolgend wist Noa Vereijken een omdraaibal vanuit de steunpositie binnen te leggen. Waardoor het gat weer twee punten was. DAW wist dat gat nog wel een stuk te vergroten voordat beide ploegen de kleedkamers in gingen. Zij scoorden nog drie keer en daarmee bepaalden zij de ruststand om 8-3. Een ietwat geflatteerde stand als er puur naar het spel van beide ploegen gekeken zou worden.

In de tweede helft duurde het behoorlijk lang voordat er gescoord werd. Beide partijen hadden verdedigend hun zaakjes goed op orde en daarbij lukte het ook aan beide kanten niet om de kansen die er gecreëerd werden te benutten. Na dertien minuten wist Fieke van den Heuvel het eerste doelpunt te maken. Toen de korf eenmaal gevonden was wist de volgende aanval van Flamingo’s ook meteen te scoren. Sanne Scheepers kreeg een kansje achter de paal. Helaas wist DAW nu ook het gat te vinden en te scoren. Daarna scoorde Neeltje Berkvens een mooi afstandsschot binnen, maar de laatste twee doelpunten vielen aan de kant van DAW. De wedstrijd eindigde in 11-6.

Zondag 29 januari spelen beide seniorenteams van Flamingo’s in de Klumper. Om 11.00 uur speelt Flamingo’s 2 tegen Altior 4. Flamingo’s 1 speelt om 12.45 uur tegen BMC 1.