Afbeelding

Floris van Hout jeugdkampioen HSV 't Sluisje

Sportnieuws

Floris van Hout jeugdkampioen HSV 't Sluisje

Lieshout - De 22 deelnemers van de jeugdcursus vissen van HSV ’t Sluisje uit Lieshout hebben de cursus afgesloten met een wedstrijd om het jeugdkampioenschap.

Ondanks het dreigende weer waren de vissertjes op tijd aanwezig om de loting van de visplaatsen te doen. Toen het startschot klonk, werd er fanatiek gevist en werd het geduld van de deelnemers aardig op de proef gesteld, omdat niet iedereen een vis kon vangen. Na afloop van de wedstrijd bleek dat Floris van Hout de meeste vis had gevangen en hij werd hiermee jeugdkampioen van de visclub. De top drie van deze wedstrijd:

1. Floris van Hout
2. Teun Vereijken
3. Eva van Eck en Thijn van Hout.

Voor wat betreft de jeugdcursus zelf waren alle 22 deelnemers winnaar. Ze krijgen aanstaande zaterdag, tijdens de Nationale Hengeldag het diploma uitgereikt en worden automatisch lid van de visclub. Deze diploma uitreiking is direct aansluitend aan de viswedstrijd voor alle jeugd van Lieshout en Mariahout tot en met 12 jaar. De wedstrijd begint om 10.00 uur en deelname is gratis. Inschrijven kan vanaf 9.30 uur bij de schuilhut bij de visvijver in Lieshout. Iedere deelnemer heeft altijd prijs.

Het was een mooie groep fanatieke jonge vissers die dit jaar de cursus hebben gevolgd. Het bestuur is dan ook van mening dat het belangrijk is dat deze kinderen iets meer te weten komen van de leuke hengelsport en is zeker van plan om ook volgend jaar weer een cursus voor de jeugd op te starten.