Bernadette-meiden eervol ten onder in Brabantse handbalstrijd

Sportnieuws

Bernadette-meiden eervol ten onder in Brabantse handbalstrijd


Dongen/Mariahout - In een zonnig Dongen waren de meiden uit groep 8 van de Bernadetteschool op zaterdag 24 mei de taaie tegenstanders voor veel andere meiden uit de provincie Noord-Brabant. Deze dag werd namelijk het schoolhandbaltoernooi gespeeld. De winnaar daarvan zou mogen uitkomen in het Nederlandse Kampioenschap Schoolhandbal wat op zaterdag 14 juni wordt georganiseerd in Emmen.


Daar waar eerder het weer roet in het eten gooide, was het nu stralend weer met een warm zonnetje. Erg prettig wetende dat er op buitenterrein werd gestreden voor de trip naar Emmen. Scholen uit de gehele provincie waren aanwezig, waaronder dus ook de Bernadetteschool uit Mariahout.

De meiden mochten direct 3 punten bijschrijven nog voordat het toernooi daadwerkelijk was begonnen. De eerste tegenstander was niet komen opdagen, dus volgde er automatisch een overwinning. In de resterende 3 duels zou blijken of de meiden ook goed genoeg waren om het NK te halen. Tegen ploegen met getrainde handbalmeiden in de gelederen werd het een lastige klus, maar met goede moed, inzet, werklust en op karakter verkochten de Mariahoutse heldinnen hun huid duur. Onder de fanatieke aanmoedigingen van coach Rob werd er gestreden voor elke handbal.

Helaas bleek het aan het einde van de rit niet voldoende te zijn voor plaatsing. Een 4e plek was het maximaal haalbare voor deze sportieve en gezellige meidengroep. Even teleurstellend, maar al snel was het weer lachen, gieren en brullen en gingen de meiden van ‘Funny 8’ met een goed gemoed weer richting het Mariahoutse thuis. Een handbalervaring rijker.