Krijgsman Soranus winnaar 1e ronde NHB beker

Sportnieuws

Krijgsman Soranus winnaar 1e ronde NHB beker


Lieshout - Jaarlijks wordt door de NHB (Nederlandse Handboog Bond) een wedstrijd georganiseerd met als inzet de NHB beker. De verenigingen welke hieraan mee willen doen kunnen zich dan bij de regio aanmelden. Via een aantal voorrondes vond dan later de finale ronde plaats waaraan acht teams deelnamen. Het team bestond toen uit zes schutters.


Omdat de belangstelling voor deelname tanende was, is door de NHB vorig jaar een werkgroep gevormd welke als taak had om met een nieuwe opzet voor deze wedstrijd te komen. Vorig jaar is aan de hand van de voorstellen van deze werkgroep proefgedraaid waarna voor dit jaar voor deze nieuwe opzet is gekozen. In het kort komt het er op neer, dat de deelnemende verenigingen nu teams afvaardigen welke uit vier schutters bestaan. Aan de eerste ronde welke op regioniveau verschoten wordt kunnen maximaal acht teams deelnemen.

De twee beste van elke regio gaan dan door naar de tweede ronde (rayonniveau) waar dan ook weer acht teams aan meedoen. (Vier regio’s met elk twee teams.) De twee beste teams van elk rayon gaan dan door naar de finale waar ook weer acht teams aan deelnemen. De winnaar van deze finaleronde komt dan voor een jaar in het bezit van de NHB beker.
Zaterdagavond vond voor regio 113 (Helmond en omstreken) de eerste ronde plaats op de accommodatie van St. Willibrordus in Milheeze. Er waren vijf verenigingen die elk met een team bestaande uit de vier beste schutters van hun vereniging hieraan deelnamen. Elk team moest eenmaal tegen een der andere teams schieten zodat er dus in totaal vier rondes verschoten werden.

Per ronde was de puntentelling: 2 punten voor een overwinning en 1 punt bij een gelijkspel. Omdat er een oneven aantal deelnemers was had iedere vereniging een zogenaamde bye (vrijaf) wat voor iedereen ook twee punten opleverde. Maximaal konden er dus tien punten behaald worden.

Het team van Krijgsman Soranus, bestaande uit Ad Endevoets, Willem Bekx, Arjan van de Heuvel en Rik van de Westerlo kwam tot een totaal van 9 punten en eindigde op de eerste plaats. Omdat de nummers twee en drie beiden 7 punten hadden, moest hier een shoot-off plaatsvinden. St. Willibrordus was hierin beter dan Strijd in Vrede.

Uitslag Laarbeekse deelnemers
1. Krijgsman Soranus Lieshout 9 punten
3. Strijd in Vrede Beek en Donk 7 punten

De eerste twee verenigingen gaan door naar de tweede ronde, welke op 11 januari op een nog nader aan te wijzen locatie plaats gaat vinden.