Oproep aan sportclubs: zet je sport in de kijker!

Sportnieuws

Oproep aan sportclubs: zet je sport in de kijker!


Laarbeek - Laarbeek heeft veel te bieden op het gebied van sport en beweging. Drie sportverenigingen hebben de handen ineen geslagen om een gezamenlijke sportkennismakingsdag te houden op zondag 6 september van 10.00 tot 13.00 uur, in en rondom de sporthallen.


Alle sportaanbieders worden uitgenodigd om hieraan mee te doen. Dat kan in de vorm van een demonstratie, iets interactiefs of het geven van informatie. Het idee is dat inwoners van Laarbeek, kennis kunnen maken met het sportaanbod in Laarbeek. De kennismakingsdag richt zich niet alleen op de jeugd, maar op alle leeftijden, van jong tot oud.

Sporten is méér dan bewegen
Voor (nieuwe) inwoners is het leuk om te zien wat er allemaal te doen is op sportgebied. Het werven van leden is belangrijk voor sportverenigingen. De verenigingen willen echter ook laten zien dat sport méér is dan alleen lichamelijke inspanning. Sport zorgt voor ontmoeting, gezelligheid, draagt bij aan een gezonde leefstijl en is leuk om te doen.

Initiatiefnemers
Op uitnodiging van de gemeente Laarbeek hebben sportverenigingen eind vorig jaar gepraat over o.a. sportstimulering, daar is het idee ontstaan. Initiatiefnemers zijn Oskar Martens van Badmintonclub De Ganzeveer, Jan Vereijken namens turnvereniging De Ringen/De Brug en Ton Slaets van Badmintonclub Mixed. De sportkennismaking wordt ondersteund door jongerenwerker/sportcoach John van de Kimmenade (Vierbinden) en buurtsportcoach Ilse van Ham (gemeente Laarbeek).

Doet uw vereniging ook mee?
Alle sportverenigingen en overige (commerciële) sportaanbieders die bij de gemeente bekend zijn, hebben een brief gekregen. Organisaties die niet benaderd zijn en ook graag mee willen doen, kunnen contact opnemen met John van de Kimmenade: jvdkimmenade@vierbinden.nl of tel. 06-50120096, Ilse van Ham: ilse.v.ham@laarbeek.nl, tel. 06-53648781 of één van de andere werkgroepleden.