Afbeelding

1e wedstrijd Ganzenwinkel toernooi bij HBV De Eendracht

Sportnieuws

Aarle-Rixtel - De eerste wedstrijd van het van Ganzenwinkel toernooi in het seizoen 2016 is op donderdag 28 januari geschoten. In totaal worden er dit jaar 17 wedstrijden geschoten. De bezoekende vereniging was HBV Ontspanning uit St-Oedenrode. Zij waren met 7 schutters aanwezig en hadden opgegeven om samen 1455 punten te gaan schieten.

Na het optellen van de scores bleek dat de bezoekers in totaal 1465 punten hadden geschoten. Een positief resultaat van +10 punten. Dit is een goed resultaat en hiermee eindigen ze waarschijnlijk vrij hoog in het klassement. Winnaar van het toernooi wordt de vereniging die zo dicht mogelijk bij zijn opgegeven punten aantal uitkomt.

Voor de schutters van de Eendracht hebben een onderlinge competitie opgezet tijdens de van Ganzenwinkel wedstrijden. Ook zij gaan voortaan opgeven hoeveel punten ze denken te gaan schieten. Als een schutter minder schiet dan opgegeven krijgt hij 1 punt. Als een schutter meer schiet dan opgegeven krijgt hij 4 punten. Als een schutter precies zijn opgegeven score schiet krijgt hij 5 punten. Aan het einde van de competitie kijken ze wie de meeste punten heeft. In de voorgaande jaren schoten de schutters van de Eendracht voor spek en bonen mee, dat is nu dus veranderd.

Uitslag De Eendracht
1 Toon van Hoof 227, 2 Walter Jansen 222, 3 Machiel van Roij 211, 4 Martijn v/d Heijden 204 (nieuw PR), 5 Jo Maas 204, 6 Arno Donkers 196, 7 Martien v/d Graef 187, 8 Jan van Rooy 182, 9 Geert van Ganzenwinkel 180, 10 Paul van Bakel 178.

Een mooie score voor Martijn v/d Heijden, die met 204 punten een nieuw persoonlijk record wist te schieten. Martijn schiet al een paar maanden mee, maar is deze maand officieel lid geworden. Dat is dus een goed begin voor hem, een verbetering van zijn oude record met maar liefst 13 punten.

Bij De Eendracht is het zo dat iedereen een half jaar vrijblijvend en gratis kan komen schieten, met materiaal dat gratis ter beschikking wordt gesteld. Na dit half jaar moet je dan de beslissing nemen om wel of niet officieel lid te worden.

Het clubgebouw is gevestigd aan de Lijsterstraat 25 te Aarle-Rixtel, als u interesse heeft mag u altijd vrijblijvend komen kijken naar deze leuke sport. Op maandag vanaf 19.00 uur is de jeugdtraining, ook de jeugd die interesse heeft mag vrijblijvend komen kijken. ’s Maandags en donderdags na 20.00 uur is de training voor de volwassenen.