Afbeelding

Aarlese winkeliers houden gezamenlijke spaaractie voor ASV 

Sportnieuws

Aarle-Rixtel – Aanstaande maandag start in Aarle-Rixtel een unieke spaaractie, waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan de jeugdafdeling van voetbalclub ASV ’33. De actie loopt van 22 februari tot en met 31 maart. De spaaractie is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen MCD, Van Brug Brood- en Banketbakkerij, Van den Heuvel Groente & Fruit, Slagerij Hegeman en Snoeperij Jantje.

Het idee

Het initiatief voor deze actie is afkomstig van Marianne van der Stappen, bestuurslid van ASV ’33. “Ik ben gaan praten met Jos Louwers van de MCD, maar ook met andere ondernemers in het dorp”, vertelt Marianne. “Iedereen was direct enthousiast en wilde graag een bijdrage leveren. We zijn een paar keer bij elkaar gaan zitten en daaruit is deze unieke samenwerking ontstaan.”

Bijzondere samenwerking
Jos Louwers, bedrijfsleider van de MCD en Frans van den Heuvel van Van den Heuvel Groente & Fruit, schuiven aan. “We zijn er trots op dat we door samen te werken in deze een lokaal doel kunnen steunen”, vertelt Jos. “Dit is de eerste keer dat we op deze manier de handen ineenslaan”, vervolgt Frans, “en wellicht ook niet de laatste keer.” Alle deelnemende winkeliers zijn op de een of andere manier al als sponsor verbonden aan ASV ’33 maar leveren op deze manier een extra bijdrage aan de jeugdafdeling.

De spaarvarkenactie
“De komende vijf weken ontvangt iedere klant bij besteding van vijf euro een spaarmuntje ter waarde van 5 eurocent”, vervolgt Frans. Dit spaarmuntje kan direct worden gedoneerd in de diverse spaarvarkens die bij de deelnemende winkeliers duidelijk zichtbaar worden opgesteld. De spaarvarkens zijn speciaal voor deze gelegenheid gemaakt door Mark van Roij van Van Roij Interieurs en geschilderd door Wim van Dijk (Schilderwerken Van Dijk). “Iedere deelnemer aan de spaaractie heeft zijn of haar eigen spaarvarken en eigen spaarmuntjes. Alleen bij ASV ’33 zelf komt een spaarvarken in alle kleuren te staan, daar kunnen alle muntjes in gestopt worden. Er zullen ook zogenaamde ‘verrassingsmuntjes’ in omloop zijn, waarvoor een klant elke dag ter plekke een leuke attentie ontvangt van de desbetreffende winkelier”, besluit Jos.

Ook kinderen doen mee!
“Maar ook aan de jeugd hebben we gedacht”, vervolgt Marianne. “Bij iedere deelnemende winkelier zijn kleurplaten te verkrijgen. Elke ingeleverde kleurplaat is één muntje waard en voor de mooiste kleurplaat ligt iedere week een leuke attentie klaar.”

Spaardoel
Er wordt gespaard voor de jeugd van ASV ’33. De opbrengst zal worden gebruikt voor de jeugdactiviteiten zoals het jeugdkamp en de familiedag maar kan eventueel ook ingezet worden voor de aanschaf van nieuwe materialen. “Na vijf weken worden alle spaarvarkens geleegd en dan zal bekendgemaakt worden hoeveel de actie heeft opgeleverd”, vertelt Marianne. “Op deze manier sparen we allemaal mee voor de jeugd van ASV”, besluiten Jos en Frans in koor.

Alle informatie over de spaaractie is te vinden op de website van voetbalclub ASV ’33, via posters die overal in het dorp zullen hangen en via Facebook en Twitter.