Afbeelding

Drukke jeugddag bij Badminton Club Lieshout

Sportnieuws

Lieshout - De jeugd van Badminton Club Lieshout heeft een complete en drukgevulde ‘jeugddag’ gehad, die begon met een enerverend singletoernooi dat gevolgd werd door gezamenlijk eten, het spelen in de speeltuin en uiteindelijk afgesloten werd met een potje kegelen in ‘De Vresselse Hut’. Tussen deze activiteiten door werden Margee Hilgerdenaar en Demi Migchels gehuldigd voor hun overwinning.

Singletoernooi
De jeugd van Badminton Club Lieshout begon de dag met een singletoernooi, waar de titel ‘Clubkampioen Single 2016’ op het spel stond. Deze keer zouden er twee winnaars uit de bus komen omdat de groep in twee poules ingedeeld was.

In poule A was Demi Migchels de sterkste. Zij behaalde uiteindelijk 24 punten en was daardoor de winnaar. De tweede plaats werd gedeeld door drie deelnemers die allemaal hetzelfde aantal punten haalden en dus moest het puntensaldo de uiteindelijke volgorde bepalen. Tiffany Liu hoefde haar plaats niet te delen: zij werd met 9 punten vijfde in deze poule.

Poule A
1. Demi Migchels (24pt), 2. Senna van Gils (20pt), 3. Daisy Liu (20pt), 4. Oyin Fagbayigbo (20pt), 5. Tiffany Liu (9pt)

In Poule B was het wat anders. Margee Hilgerdenaar behaalde hier de 24 punten en was dus winnaar. Op 4 punten werd ze gevolgd door Pepijn Kerkhof, die Tim Kanters weer achter zich hield. Rick van Aspert kon uiteindelijk, met één punt voorsprong Stijn Brouwers achter zich houden.

Poule B
1. Margee Hilgerdenaar (24 pt), 2. Pepijn Kerkhof (20pt), 3. Tim Kanters (14pt), 4. Rick van Aspert (11pt), 5. Stijn Brouwers (10pt)

Eten
Na het badmintonnen was het tijd voor een ‘eenvoudige, doch voedzame maaltijd’ om weer wat op kracht te komen. Die lunch werd natuurlijk geserveerd in de kantine van Sporthal de Klumper, waar één grote tafel werd gecreëerd voor de aanwezige jeugdleden. De friet en de snacks gingen er als zoete broodjes in, en daarnaast was het ook nog eens erg gezellig. Ook de vaste begeleiders Tim van Bommel, Karin van den Biggelaar en Bianca Heuvelmans waren natuurlijk van de partij en aten vrolijk mee.

Spelen en kegelen
Na het eten was er de verplaatsing naar Nijnsel, waar in de tuinen van ‘De Vresselse Hut’ vele speeltoestellen staan. Door de nieuw verkregen energie kon de jeugd zich hierop uitleven en werd er volop gegleden, gerend en gespeeld, voordat de groep naar binnen kon. Daar wachtte een nieuwe uitdaging: kegelen. Kegelen is vergelijkbaar met bowlen, maar dan op een héle smalle baan. Het mag duidelijk zijn dat de jeugd van Badminton Club Lieshout over een uitstekende conditie beschikt: pas na twee uur kegelen waren de jeugdleden wat afgekoeld en klaar om deze jeugddag af te sluiten met een heuse groepsfoto.