Sparta'25 verkeert in degradatiezorgen

Sportnieuws

Beek en Donk - Het is de manschappen van Harjan de Wit weer niet gelukt om tegen een hoogvlieger een driepunter te halen. Dit keer ondervond Sparta '25 de dadendrang van Heeswijk om nog iets van dit seizoen te maken. Ondanks dat deed Sparta’25 voetballend weer niet veel onder tegen het spel van Heeswijk.

De thuisploeg liet direct zien wat de bedoelingen waren door vooruit druk te zetten en vol op de aanval te spelen. Deze overtuigende start leverde na acht minuten ook de eerste treffer op. Wouter van Dijke wist een afgemeten voorzet met het hoofd binnen te koppen. Ook daarna bleven de gastheren de lakens uitdelen en was het wachten op een tweede treffer. Diverse schietkansen misten het doel en beste kans was hierbij opnieuw voor Van Dijke die aan het werk werd gezet, nadat hij drie tegenstanders zijn hielen had laten zien. De inzet van de topscoorder van de 2e klasse H was echter niet hard genoeg om Fabio Neijts te verslaan. De laatste fase voor rust kwam Sparta’25 iets beter in de wedstrijd, maar de bezoekers kwamen niet verder dan een schot voorlangs van Nico Jansen.

Na de pauze ging Sparta’25 met vier aanvallers op zoek naar de gelijkmaker en daarmee de laatste strohalm om klassebehoud vroegtijdig veilig te stellen. De druk werd langzaam opgevoerd, maar tot echte kansen kwam het niet. Na een uur leek de wedstrijd gespeeld toen de aanvoerder van Heeswijk een afgeslagen corner vanaf 18 meter het doel in poeierde, 2-0. Vervolgens gebeurde er weinig meer voor beide doelen. Sparta was niet bij machte om echt gevaarlijk te worden en Heeswijk was in de eindfase niet zorgvuldig genoeg. Maar Sparta’25 bleef vechten en op zoek gaan naar een verdiende goal. Het was uiteindelijk Niels van Lieshout die de tot dan toe soeverein keepende doelman van Heeswijk in de korte hoek kansloos liet. De scheidsrechter had de tijd keurig bijgehouden, maar in de ruim toegekende blessuretijd wist Sparta niet verder te komen dan een schot over het doel.

Door deze nieuwe nederlaag is Sparta’25 gezakt naar een plek die recht geeft op rechtstreekse degradatie. Een Sparta’25 onwaardige plek. Maar nog steeds is het mogelijk om in de nacompetitie te gaan strijden, en zelfs om klassebehoud te bewerkstelligen. Dan zal Sparta’25 zelf nog twee keer moeten winnen en de concurrenten eigenlijk geen punten meer.

Aanstaande zondag speelt Sparta’25 thuis tegen medekoploper Prinses Irene. Omdat de drie punten in Beek en Donk moeten blijven is alle steun gewenst. Na de wedstrijd is zanger Ray Delando degene die de sfeer hoe dan ook in de kantine gaat brengen. Iedereen is welkom.