Afbeelding

Sparta'25 degradeert naar 3e klasse

Sportnieuws

Beek en Donk – Sparta’25 had het niet meer in eigen hand, en was afhankelijk van Venhorst en ODC. Al snel bleek dat deze teams niet mee gingen werken aan mogelijk behoud van Sparta'25 voor de tweede klasse. Beide teams hebben vrijwel de gehele wedstrijd voor gestaan in de tussenstanden. ODC won zelfs met 2-6 bij BVV en Venhorst won afgetekend met 4-0 van Helmondia. Sparta verloor zelf met 2-1 van Best Vooruit.

In de eerste helft speelden de groenwitten dominant. Er was veel balbezit en het spel agressief. Tegen de verhouding in kwam Sparta met 1-0 achter door een fantastische goal van Best Vooruit. Uit een vrije trap maakte René Brouwers de 1-1 en dat was typerend aangezien Sparta nauwelijks kansen creëerde in de eerste helft, ondanks het betere en dominantere spel.

De tweede helft was het niveau van beide ploegen bedroevend. Veel overtredingen en een scheidsrechter die (te)veel floot. Sparta'25 zakte in de tweede helft ver weg en de 2-1 van Best was terecht. Het is dat de Bestenaren verzuimen in de tweede helft de trekker over te halen bij een aantal uitgespeelde kansen, zodat het máár 2-1 blijft. Maar helaas was het zo dat Sparta'25 in de tweede helft nauwelijks iets gecreëerd heeft en dat zij in de tweede helft nooit aanspraak konden (mochten) maken op meer dan de einduitslag. Duels werden verloren en de bal kon maar moeilijk in de ploeg blijven.

Zuur, Sparta’25 degradeert en wat rest is de derde klasse komend seizoen. Er zal wat meer moeten worden gebracht dan het gemiddelde van dit seizoen, want ploegen als Avanti, Boekel, Margriet, Volkel en het gepromoveerde Handel tappen doorgaans uit een ander vaatje... Mouwen omhoog en gas erop. Dat is er nodig.

Uithuilen en opnieuw beginnen zeggen sommigen. Andere denken terug aan de tijd (circa 12 jaar geleden) dat Sparta een jaar in de 4e klasse heeft vertoefd. Het was op dat moment gewoon niet beter. Nu het stapje ‘terug’, is misschien wel nodig om weer een mooie toekomst tegemoet te gaan. Binnen de club is er vertrouwen dat het vaandelteam snel weer staat waar het hoort, minimaal de 2e klasse, of zou het voorlopig de derde klasse blijven?

Nu eerst maar eens lekker op vakantie, de hoofden leeg en daarna weer met veel plezier het spelletje oppakken met elkaar. Daar draait het eigenlijk toch vooral om, en dan komen de resultaten vanzelf, en dan nog meer plezier, betere resultaten, enz. Alle supporters bedankt voor de steun en de hoop.

Veel activiteiten bij Sparta’25
Ondanks dat de voetbalcompetitie ten einde is gekomen zijn er bij Sparta'25 nog volop activiteiten de komende maanden. Kijk op www.sparta25.nl voor meer informatie.

21 mei 2016: Antoon van Berlo E/F toernooi Sparta'25
22 mei 2016: Lager C/D toernooi Sparta'25
25 mei 2016: Vriendinnendag meisjesvoetbal Sparta'25
26 mei 2016: Vriendinnendag meisjesvoetbal Sparta'25
28 mei 2016: Lager B toernooi Sparta'25
30 mei 2016: Algemene Ledenvergadering
3/4 juni 2016: E/F kamp Sparta'25
11 juni 2016: Daan van Sleuwen G-voetbaltoernooi
12 juni 2016: Sparta'25 Rommelmarkt