Afbeelding

Fietsspektakel in Mariahout

Sportnieuws

Mariahout - BZET De Bosduvels houdt op zondag 5 juni het jaarlijks fietsspektakel voor fietsliefhebbers op de mountainbike of de racefiets. Het evenement start vanaf het Oranjeplein in Mariahout. Deelnemers kunnen zich inschrijven in de Oranjebar en vanuit hier is het mogelijk om verschillende afstanden te rijden.

Onderweg is er een gezamenlijke pauzeplaats voor zowel de mountainbikers als de racefietsers. Hier kunnen alle deelnemers even bijkomen en is er gratis sportdrank en een versnapering. Met de mountainbike tocht heb je de mogelijkheid om de afstanden 30, 45, 55 en 70 km te fietsen. Heerlijk slingerend over de verschillende single tracks en onverharde paden kunnen zowel beginners als de gevorderde fietsers deelnemen aan deze mooie tocht.

Voor de racefietsers is dit jaar weer een mooie route uitgezet door BZET De Bosduvels en hier heeft men de keuze om de afstanden 60 of 110 km te rijden. Midden in deze route komt de pauze plaats op een locatie samen met alle overige deelnemers.

Het inschrijfgeld bedraagt €5,00 inclusief een consumptie na afloop, en op vertoon van een NTFU-pas krijgt u €1,00 korting, jeugd t/m 12 jaar kan gratis deelnemen.

Inschrijven voor de mountainbike afstanden; 30, 45 en 55 km van 8.00 tot 10.00 uur en 70 km van 7.30 tot 9.30 uur. Inschrijven voor de racefiets afstanden; 60 km van 8.00 tot 10.00 uur en 110 km van 7.30 tot 9.30 uur.

Na de fietstocht is er de mogelijkheid om uw fiets te reinigen. Tevens is er een bewaakte fietsenstalling ingericht. Kijk voor nadere informatie op www.debosduvels.nl of stuur uw vraag per mail aan info@debosduvels.nl.

De organisatie hoopt op prima fietsweer en nodigen fietsliefhebbers uit om aan het gevarieerd en uitdagend fietsspektakel deel te nemen.