Afbeelding

BC Mixed pakt nog twee prijzen

Sportnieuws

Beek en Donk/Helmond – De finales van de bekerwedstrijden van de Helmondse Badminton Bond (HBB) werden op zondag 29 mei gespeeld. In sporthal Suytkade in Helmond stonden twee teams van BC Mixed in die finale. Dat leverde op de afsluitende dag van het seizoen nog eens twee hoofdprijzen op. Later die middag werden ook de kampioenen van de competitie gehuldigd. Drie teams van BC Mixed werden in het zonnetje gezet. Een mooi afsluiting van een sportief en succesvol seizoen.

In het bekertoernooi wordt in 4 verschillende klassen gespeeld. De teams van BC Mixed stonden in de finale van klasse 3 en 4. Beide teams troffen als tegenstander een team uit Gemert. In klasse 3 begon het team voortvarend aan de eerste wedstrijden. In een mooi twee sets overwinning haalden Jeroen Lutterman en Anne Swinkels het eerste punt binnen. De gemengd dubbel van Bas Fransen en Evelien Kuijpers leek ook een punt op te leveren. Maar de ervaring van de tegenstanders deed hen de das om. Ook het derde gemengd dubbel van Martin Kuijpers en Anne ging verloren. Daarna ging de knop om en werden zowel het damesdubbel als het herendubbel gewonnen. Al was het in die laatste partij nog behoorlijk spannend. Nog één punt was genoeg om de overwinning binnen te halen. En dat lukte ruimschoots want beide enkelspelen werden gewonnen.

In klasse 4 verdedigde het team van BC Mixed haar titel van vorig seizoen. En het leek alsof de druk hen verlamde. De drie gemengd dubbels waar de wedstrijd mee begon werden verloren. Een fikse tegenvaller. Ze konden zich nu geen misstap meer veroorloven en moesten alle vier de resterende partijen winnen. Annie Boetzkes had haar wedstrijden erop zitten en moest toekijken. In het herendubbel herpakten Martijn Coppens en Peter van Leuken zich en haalden het eerste punt voor Mixed binnen. Ook het damesdubbel werd keurig gewonnen door Angela van Gelder en Anja Beekmans. Het was nu aan Martijn en Angela om de winst binnen te halen. Beiden begonnen gespannen aan hun wedstrijd en verloren hun eerste set. Martijn kwam zeer sterk terug en won uiteindelijk gemakkelijk zijn wedstrijd. Bij Angela leek het in de tweede set fout te gaan. Maar dankzij een ijzersterke mentaliteit sleepte ze die set in de verlenging binnen. In de derde set zat ze in “de zone”. Op een geweldige manier won ze ook die set en daarmee was de beker een feit.

Tijdens de huldiging die aansluitend volgde werden naast de bekerwinnaars ook de competitieteams 2, 4 en 6 voorzien van bloemen, een paraplu en een beker. Hiermee werd een succesvol seizoen voor BC Mixed op een gezellige wijze afgesloten. Kijk voor alle foto’s op de fotopagina van www.bcmixed.nl en volg de vereniging op Facebook, Twitter en Instagram.