Afbeelding

Flamingo's 1 ontkomt niet aan degradatie

Sportnieuws

Mariahout - Flamingo's Senioren 1, gesponsord door Auto Corsten, moest zondag 29 mei winnen tegen Dakos 1 in Someren om uitzicht te houden op een promotie-/degradatiewedstrijd voor handhaving in de Overgangsklasse.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd en tijdens de eerste helft verliep het scoreverloop om en om. Mariahout nam daarbij tot 3-4 steeds de voorsprong, Het werd 4-4 en vervolgens 5-5. Vanaf dat moment lukte het de bezoekers uit Mariahout niet langer om het initiatief te nemen en moesten zij in de achtervolging. Dakos komt op 8-5 waarna Flamingo’s het gat weet te verkleinen naar twee doelpunten 8-6. Ook bij de 9-6 achterstand met nog een kwartier speeltijd, geeft Senioren 1 zich nog niet gewonnen en scoort 9-7 uit een vrije worp. Vervolgens lukt het ook om de aansluitende 9-8 raak te schieten. Dakos scoort 10-8 en dan begint de tijd toch echt te dringen. Het lukt Flamingo’s 1 om uiteindelijk nog eenmaal doel te treffen. Het verlies met 10-9 geeft aan dat het kwaliteitsverschil met de nummer vier niet erg groot is, maar betekent ook een teleurstellende zesde plaats als eindresultaat voor Senioren 1 en daarmee is degradatie naar de eerste klasse een feit.

Senioren 2, gesponsord door Harold Vereijken gereedschappen en verhuur, kon tegen Dakos 2 niet aantreden in de basisopstelling. Al snel staat Senioren 2 op een 6-0 achterstand, maar wist zich daarna te herpakken en kwam sterk terug tot 7-7. Opnieuw was het vooral de verdediging die goed werk verrichtte. De eindstand werd 11-8.