Eerste competitiewinst voor ASV'33

Aarle-Rixtel - ASV'33 pakte zondag de eerste drie verdiende punten in dit nieuwe seizoen. Net als vorige week ging ASV'33 fel van start en dat resulteerde al snel in kansen. De eerste was voor Thijs van Uden, oog in oog met de doelman van Bruheze wist hij de geboden kans niet te verzilveren.

Maar het duurde niet lang of de eerste treffer was een feit, een goede aanval die begon bij Teun van Asten, die Ronny Heijmans in scoringspositie bracht, maar zijn inzet werd gekeerd. Echter wist Thijs van Uden hierna het beslissende tikje en zette daarmee de rood-witten op een 1-0 voorsprong. Na dit snelle doelpunt had ASV'33 een grotere voorsprong moeten nemen, maar het vizier stond niet op scherp. Pas in de 26e minuut kreeg Bruheze haar eerste kans, maar die inzet verdween naast het doel. Hierna was het weer de beurt aan ASV'33, maar schoten van Thomas Fritsen en René de Vries gingen maar net over. In de laatste 10 minuten van de eerste helft kwam Bruheze wat meer aan aanvallen toe, maar tot echte kansen kwamen ze niet meer in deze eerste helft.

Na de thee een geheel andere wedstrijd, het werd alsmaar rommeliger, zeker aan ASV'33 zijde en dat stelde Bruheze in staat om meer druk op het doel van ASV'33 te zetten. Marnic van Rosmalen, de doelman van ASV'33, werd tot enkele goede reddingen gedwongen. In de 56e minuut viel eigenlijk al de beslissing in deze wedstrijd, De snelle Thijs van Uden werd in de diepte aangespeeld en kwam zodoende vrij voor de doelman van Bruheze, en met een bekeken schuiver zette Thijs met zijn 2e doelpunt ASV'33 op een comfortabele 2-0 voorsprong. Deze voorsprong kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar. En naarmate de tijd verstreek werd het voetbal steeds slechter. ASV'33 was erg nonchalant, en Bruheze had niet de capaciteit om tot goed voetbal te komen, en zo bloedde de wedstrijd dan ook letterlijk dood.

Toch kan ASV'33 terug kijken op een verdiende overwinning, maar het vertoonde spel zal zeker beter moeten, wil ASV'33 zondag punten gaan pakken in Mierlo bij Mifano.

Opstelling ASV'33: Marnic v Rosmalen, Robbert Mol, Bart Wilms, René de Vries, Pim vd Tillaart, Pim Dubois, Teun v Asten (87e Erwin v Dijk), Dennis Verbakel, Thijs v Uden (82e Nick Hendriks), Ronny Heijmans, Thomas Fritsen (76e Peer vd Kerkhof).