VV Mariahout promoveert naar 4e klasse

Sportnieuws

Mariahout – In een tweestrijd maakten Olland en VV Mariahout onderling de promotie/degradatie 4e en 5e klasse uit. Bij winst zou VV Mariahout promoveren naar de 4e klasse en Olland de plaats van Mariahout overnemen in de 5e klasse. Bij winst van Olland zouden beide clubs volgend seizoen in dezelfde klasse blijven als het huidige seizoen.

Het thuisduel in Mariahout eindigde in 3-2, waardoor de ploeg met vertrouwen en een voorsprong kon afreizen naar Olland voor het tweede en beslissende duel. Zondag 5 juni was het erop of eronder voor de Marianen, ze hadden alles in eigen hand, terwijl Olland moest winnen.

Mariahout begon, vergeleken met de wedstrijd van vorige week tegen Olland, met 3 wijzigingen in het elftal, even schakelen dus. De eerste kans in de wedstrijd was voor Ollandia. Een voorzet van de zijkant werd keurig ingekopt door Stefan Erven 1-0. De 3-2 overwinning van Mariahout vorige week, was weer weggepoetst. Mariahout moest nu wel degelijk aanvallen en de voorsprong die ze hadden weer veiligstellen. Mariahout begon druk uit te oefenen op het doel van Tom Wouters. De keeper van Olland kon nog redding brengen op de inzet van Guus van Bosbeek in de 18e minuut, maar in de 24e minuut moest hij toch de bal uit zijn doel halen na een mooie vrije trap van Coen van Eijndhoven, 1-1. Mariahout wilde graag de marge wat groter maken en dus kreeg de piepjonge Huib van Zutphen (17 jaar) het op zijn heupen. Na een mooie loopactie passte hij de bal door naar Guus van Bosbeek die de bal naar Coen van Eijndhoven passte en hij tekende voor een ruststand van 1-2.

Na de rust was het Mariahout dat sterk uit de kleedkamer kwam. Een voorzet van Tim Barten werd door Coen van Eijndhoven op de bal op de paal geschoten. Ollandia zag in dat als het iets wilde, ze actie moesten ondernemen. Na een mooie volley werd de stand weer gelijkgetrokken naar een 2-2 stand.

Na deze gelijkmaker was het Olland dat de druk op het doel van Mariahout groter en groter maakte. Mariahout, dat doorzettingsvermogen en kracht toonde, bewaarde de spanning net zoals in de thuiswedstrijd voor het laatst. Michel Leenders en Tim Barten waren nog trefzeker in de blessuretijd en dus is het Mariahout dat via deze 2-4 overwinning volgend jaar mag gaan uitkomen in de 4e klasse.