Thijs van Uden snelt in zijn kenmerkende stijl tussen twee spelers van Mifano door
Thijs van Uden snelt in zijn kenmerkende stijl tussen twee spelers van Mifano door Fotograaf: Marcel van de Kerkhof, Aarle-Rixtel

ASV'33 pakt winst op bezoek bij Mifano

Aarle-Rixtel - ASV'33 heeft Mifano haar eerste nederlaag toegebracht, de drie punten gingen verdiend mee naar Aarle-Rixtel. Thomas Fritsen was deze middag matchwinnaar met zijn doelpunt in de 0-1 zege op Sportpark de Ark in Mierlo.

Het duurde tot de 9e minuut voor het eerste wapenfeit van de wedstrijd genoteerd kon worden. Een slecht weggewerkte bal kwam voor de voeten van Nick Hendriks, maar zijn schot ging hard over het Mierlose doel. Enkele minuten later de eerste kans voor Mifano. Een afgeslagen corner werd door Robin Vorstenbosch van Mifano hard over geschoten. Eventjes hierna was Mifano dicht bij de openingstreffer, een aanvaller van Mifano zag de doelman van ASV'33 ver voor zijn doel staan, maar zijn mooie lob ging rakelings naast het doel. In de 17e minuut kwam ASV'33 heel goed weg, een hard schot van Mifano ging via de binnenkant van de paal, heel verrassend, nog uit het Aarlese doel. Na bijna een half uur spelen kwam ASV'33 op een 0-1 voorsprong. Uit een hoekschop kwam de bal bij de vrijstaande Thomas Fritsen, en met zijn schot, van net buiten de 16, liet hij het net bollen. Na dit doelpunt was ASV'33 in de eerste helft nog enkele malen gevaarlijk via Thijs van Uden en Thomas Fritsen, maar de doelman van Mifano wist de schade te beperken.

Al snel na rust opnieuw een goede kans voor ASV'33, maar de doelman van Mifano bracht wederom redding op een prima inzet van Thijs van Uden. Een kleine 10 minuten later knalde Thomas Fritsen op de paal. In deze fase van de wedstrijd had de beslissing al kunnen vallen als de ASV'ers wat koelbloediger waren geweest.

Mifano was in de 2e helft wel dreigend, maar tot echt uitgespeelde kansen kwamen ze niet, de prima spelende ASV'33 defensie gaf geen enkele krimp. Al gooide een klein slippertje, een lastige kopbal van ASV'33 op eigen doel, bijna roet in het eten. Maar ASV'33 deed zichzelf voorin wel te kort, zeker vier hele goede kansen wisten de rood-witten niet te verzilveren, en zo bleef Mifano nog hoop houden op een beter resultaat. Maar na 90 minuten, en het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Cornelissen uit Oss, stond nog steeds de 0-1 op het scorebord en waren de Mierlose kersen voor Mifano zuur, en kon ASV'33 met de zoete kersen verpakt in drie punten tevreden huiswaarts keren.

Zondag krijgt ASV'33 het Bakelse Bavos op bezoek, en ASV'33 zal zeker de goede lijn willen voortzetten en de winst in Aarle-Rixtel willen houden.

Opstelling ASV'33: Marnic v Rosmalen, Robbert Mol, Bart Wilms, René e Vries, Pim vd Tillaart, Pim Dubois, Teun v Asten (46e Peerke vd Kerkhof), Dennis Verbakel, Thijs v Uden (76e Michiel vd Steen), Nick Hendriks, Thomas Fritsen.