Afbeelding

Karin van den Biggelaar ‘bedankt’ door Badminton Club Lieshout

Sportnieuws

Lieshout - Met veel vertoon heeft Badminton Club Lieshout Karin van den Biggelaar in het zonnetje gezet. Dit vanwege haar afscheid als jeugdbegeleidster. Karin heeft deze taak meer dan tien jaar gedaan en mag dan ook met recht een steunpilaar worden genoemd. Bij haar afscheid wist ze direct te melden dat ze graag nog wat andere vrijwilligersactiviteiten voor de vereniging wil blijven doen.

Afscheid
Uiteindelijk werd het toch een hele leuke én emotionele bijeenkomst. Het afscheid van Karin van den Biggelaar, als jeugdbegeleider, had ze zelf al ruim van tevoren aangekondigd. Na tien jaar ‘iedere-woensdagavond-gereed-staan’ was het nu wel welletjes geweest. Karin had er goed over nagedacht en ruim van tevoren aangegeven dat ze dit seizoen nog af zou maken en daarna ‘iets anders’ wilde gaan doen. In eerste instantie zou het bestuur op 22 juni afscheid nemen van Karin, maar dat viel door een afmelding van haar in duigen en moest op het allerlaatste moment verplaatst worden naar 29 juni.

Toespraken
Met een verraste blik ontving Karin uiteindelijk de ‘afscheid-nemers’, die midden in de trainingsavond van de jeugd inbraken. Allereerst werd Karin toegesproken door trainer Frans van Waardenburg, die vele jaren heeft kunnen terugvallen op de hulp van Karin. Frans bedankte haar daar hartelijk voor en ook de kinderen, die rondom Karin plaats hadden genomen, konden dat onderstrepen. Hierna werd Karin door Stan van Vijfeijken in het zonnetje gezet. Stan had als voorzitter van Badminton Club Lieshout enkel lovende woorden over voor Karin, die als een van de vele vrijwilligers waar Badminton Club Lieshout op gebouwd is, al vele jaren haar steentje bij draagt. Uiteraard was Stan erg tevreden met de toezegging van Karin, dat een beëindiging van het wekelijks begeleiden van de jeugd zeker niet wil zeggen dat Karin geen ander vrijwilligerswerk wil doen: integendeel.

Dank
Namens het bestuur mocht Karin daarna van secretaris Ria Donkers een mooie cadeaubon in ontvangst nemen. Nadat Karin óók nog eens door Tim van Bommel, namens de resterende jeugdbegeleiders én de ex-jeugd-leden, was toegesproken werd ze gefeliciteerd én bedankt door een lange rij met jeugdleden, ex-jeugdleden en familie, die voor deze gelegenheid in groten getale naar de sporthal waren gekomen. Uiteraard was de lokale pers aanwezig in de vorm van Omroep Kontakt, waardoor héél Laarbeek kon meegenieten van het afscheid als jeugdbegeleider van Karin van den Biggelaar: een eer die ze heel zeker verdient!