VV Mariahout in actie tijdens de bekerwedstrijd tegen buurman ELI

VV Mariahout bekert door na drie overwinningen

Sportnieuws

Mariahout - Het 1e elftal van voetbalvereniging Mariahout heeft goede resultaten geboekt in het bekerprogramma. In de 1e wedstrijd werd met 5-0 gewonnen van buurman Eli. De wedstrijd tegen Stiphout-Vooruit, gespeeld op dinsdag 23 augustus, werd met 8-5 (!) gewonnen. De laatste bekerwedstrijd, gespeeld op zaterdag 27 augustus, werd met 1-3 gewonnen bij de kersverse derdeklasser Handel.

Mariahout - Stiphout-Vooruit (8-5)
In de wedstrijd tegen Stiphout-Vooruit startte Mariahout voortvarend waardoor er een 4-0 ruststand op het scorebord stond. In de 2e helft lieten de Marianen de spreekwoordelijke 'touwtjes vieren' en liet het, geheel onnodig, Stiphout Vooruit terugkomen in de wedstrijd. Stiphout Vooruit kwam terug op 4-3 en, even later, op 5-4. Door een eindspurt werd het nog 8-5. De doelpuntenmakers voor Mariahout waren Tom van de Bogaard, Guus van Bosbeek, Coen van Eijndhoven (2x) en Dennis Veldpaus (4x).

Handel - Mariahout (1-3)
Tegen derdeklasser Handel was direct te zien dat trainer Wim de Roy de zaak op scherp had gezet en de opdracht was dan ook om zo min mogelijk doelpunten tegen te krijgen. Mariahout startte goed en na een eerste kans van Handel was het na 11 minuten Tim Barten die gevaarlijk opdook voor de doelman van Handel maar hij kwam een teenlengte tekort. Even later dacht Mariahout op voorsprong te komen door een hakbal van Tim Barten maar die verdween tegen de paal. Na 25 minuten ging een Handel verdediger in de fout door een grove charge op Mariahout middenvelder Michel Leenders. Hij kon direct vertrekken na de rode kaart. Hierna bepaalde Mariahout het spelbeeld en dat leidde al snel tot de 0-1 door Tim Barten. Hij ontving de bal aan de zijlijn en zette een solo in, passeerde drie verdedigers en liet de Handel doelman kansloos door droog in de verre hoek te schieten: 0-1. Na een prachtige steekpass van Coen van Eijndhoven verscheen wederom Tim Barten alleen voor de Handel doelman, Tim wachtte tot de keeper ging liggen en stiftte de bal over de doelman: 0-2. In de 2e helft kreeg Mariahout meerdere mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden maar de doelman van Handel verkeerde in een goede vorm. Tegen de verhouding in scoorde Handel in de 85e minuut de aansluitingstreffer; 1-2. Invaller Tom Kruissen had echter het slotakkoord, na een goede individuele actie scoorde hij de beslissende 1-3.

Laatste oefenwedstrijd
De bekerwedstrijden van het 1e elftal hebben laten zien dat trainer Wim de Roy de beschikking heeft over minimaal 16 volwaardige eerste elftal spelers. Wim zal keuzes moeten gaan maken en verkeert dus in een luxe positie. Dinsdagavond 30 augustus (aanvang 20.00 uur), speelt Mariahout 1 de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie tegen buurman ASV '33 uit Aarle Rixtel. Op zondag 3 september start Mariahout 1 de competitie met een thuiswedstrijd tegen SCI uit Sint-Michielsgestel.