Theo Donkers
Theo Donkers

ELI start competitie tegen RKPVV

Sportnieuws

Lieshout - ELI start de competitie 2016/2017 zondag op het eigen sportpark 't Luijtelaar tegen het Helmondse RKPVV. In de afgelopen weken werden enkele vriendschappelijke en bekerwedstrijden gespeeld met wisselend resultaat.

Na bekerverlies tegen Mariahout en Handel werd de laatste bekerwedstrijd tegen 4e-klasser Stiphout Vooruit met 3-2 gewonnen. Deze duels kunnen gezien worden als een goede voorbereiding op de competitie. Vorig seizoen slaagden de Lieshoutenaren er niet in om via de nacompetitie te promoveren naar de 4e klasse. ELI ontmoet dit seizoen in de 5e klasse Zuid II vooral clubs uit de regio, waarmee ook vorig seizoen de strijd werd aangebonden, zoals Boerdonk, Elsendorp, Fiducia, RKGSV, Nederwetten en Brandevoort.

Het team van hoofdtrainer Theo Donkers, die nu weer voor het 3e seizoen de Blauwwitten onder zijn hoede heeft, krijgt ook als opponent de 3 uit de 4e klasse gedegradeerde ploegen HVV Helmond, Ollandia en Milheezer Boys. Het zal dus een interessante competitie worden. Als ELI mee wil doen om promotie zal het zaak zijn om op kermiszondag direct een overwinning te boeken tegen RKPVV, waar vorig seizoen 2 keer moeizaam van werd gewonnen.