De verzamelde deelnemers aan de pouleactiviteit van Badminton Club Lieshout
De verzamelde deelnemers aan de pouleactiviteit van Badminton Club Lieshout

'Gezondheidsrace 2.0' bij Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout - Badminton Club Lieshout heeft haar pouleactiviteit in het kader van de 'gezondheidsrace 2.0' gehouden. En, met veel succes. Na afloop werd de organisatie geprezen en werd alom gemeld dat het érg leuk is geweest.

Het belangrijkste doel van de organisatie (om de Laarbekenaren in beweging te krijgen) was dan ook goed gelukt, waardoor Badminton Club Lieshout haar steentje heeft bijgedragen aan het ultieme doel van de gezondheidsrace 2.0: 'alle Laarbekenaren gezond maken'. In dit geval via de badmintonsport.

Opkomst
In poule B van de gezondheidsrace heeft Badminton Club Lieshout met name ATTC'74 en buurtvereniging 'de Beekse Akkers' ontvangen. De andere pouleleden konden helaas geen afvaardiging zenden, waardoor de opkomst enigszins beperkt was. Niet dat dat iets af deed aan de activiteit: die was en bleef erg leuk, gezellig en sportief.

Ontvangst
Na een ontvangst in de kantine van sporthal 'de Klumper' werden de poule-B-ers bijgepraat over de sport badminton in het algemeen en Badminton Club Lieshout in het bijzonder. Hiervoor had de vereniging een mooie PowerPointpresentatie in elkaar gezet en werd aandacht besteed aan alle aspecten van de vereniging. Ook de, steeds zeer betrokken, wethouder Briels was gekomen om de aftrap van deze pouleactiviteit mee te krijgen.

Aan de slag
Na deze passieve introductie mochten de deelnemers zelf actief aan de slag. Omkleden, sportschoenen aan en aansluiten voor een gevarieerde warming-up. Met wat uitgekiende spelelementen werden de deelnemers zo klaargestoomd voor het échte werk: een écht potje badminton. Uiteindelijk hebben ook alle deelnemers enkele leuke partijtjes kunnen spelen en dus écht kennis gemaakt met de badmintonsport. Het doel van de organiserende vereniging was daarmee bereikt: Laarbeek laten zien dat sporten leuk en gezond kan zijn. De activiteit werd uiteindelijk afgesloten met het bekende 'rond de tafel' spel, waardoor de sport ook als spel getoond werd, want 'sport' en 'spel' liggen zeker bij Badminton Club Lieshout dicht bij elkaar. Na afloop van de clinic namen de deelnemers afscheid van elkaar, in een gezellige en goed gevulde kantine van sporthal de Klumper en kon de vereniging terugkijken op een zeer geslaagde pouleactiviteit.

Programma
Vrijdag 30 september
20.15 uur: SV Zidewinde-H1 - BCL-H1/BouwCenter Swinkels

Zondag 2 oktober
9.30 uur: BC Eerstel-U15/2 - BCL-U15/Sportpoint Gemert