Frank van Berlo bij de bal, op de achtergrond in het blauw-wit Roel van Mook en in het midden Bas Hollanders.

ELI blijft ongeslagen koploper

Lieshout - ELI is ook na de 4e speelronde nog zonder puntverlies koploper. Het bezoekende Fiducia keerde met een duidelijke 4-0 nederlaag huiswaarts.

Met de opnieuw goed spelende 17-jarige Stan Kastelijn als laatste man en Frank van Berlo en Stijn Donkers in de basis waren de mannen van trainer Theo Donkers vanaf het begin de bovenliggende partij. Toch duurde het een kwartier voordat ELI voor de eerste keer dreigend was via Willem Slegers op aangeven van Roel van Mook. Even later verraste Stijn Donkers de doelman uit De Rips, maar een verdediger wist nog redding te brengen. Na een half uur viel dan toch de eerste treffer te noteren. Rob Spijkers vond Willem Slegers, die Stijn Donkers in stelling bracht, 1-0. In de slotfase van de 1e helft zagen de toeschouwers onder muzikale begeleiding van het jonge huisorkest vele doelrijpe kansen maar geen doelpunt. Namens de thuisclub waren Spijkers, Donkers en Slegers dichtbij een goal, maar de beste kansen waren voor Fiducia. Van de Berg schoot juist over en aanvoerder Bas Hollanders kon op het laatste moment nog een schot van Peeters blokkeren.

Direct na rust werd het duel definitief beslist met 2 snelle doelpunten. Eerst bracht Rob Spijkers Bram Donkers in stelling, 2-0 en direct hierna was het Stijn Donkers, die uit een snel genomen vrije trap van Spijkers met een bekeken lob scoorde, 3-0. In de 57e minuut was het opnieuw Rob Spijkers, die een assist gaf. Dit keer was het Willem Slegers, die scoorde, 4-0. Direct hierna leek de 5-0 te vallen na een prachtige combinatie van Spijkers met Stijn Donkers, maar deze treffer werd vanwege dubieus buitenspel afgekeurd. Met Joost van der Tol voor Stijn Donkers kreeg Fiducia geen enkele kans om de eer nog te redden. ELI verzuimde hierna om de score nog hoger te laten worden al was opnieuw Rob Spijkers met een schot tegen de lat hier dicht bij.

Zondag reist ELI als koploper af naar Boerdonk, waar vorig seizoen met moeite een gelijkspel werd gehaald.