Sponsorzwemmen zwemvereniging Beek en Donk voor KanjerKetting

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Zwemvereniging Beek en Donk houdt op donderdag 13 oktober een sponsoravond. Het is de bedoeling dat de Zwemvereniging zoveel mogelijk geld op haalt voor het goede doel.

De kinderen kunnen zich laten sponsoren door ouders, opa's, oma's, vrienden en buurtgenoten. Op 13 oktober gaan de kinderen zonder diploma zoveel mogelijk survival rondjes maken in het ondiepe en de kinderen met diploma gaan zoveel mogelijk baantjes zwemmen om zoveel mogelijk geld op te halen.

Elk jaar krijgen er in Nederland 550 kinderen te maken met kanker. Voor deze kinderen zijn dingen zoals zwemmen niet elke dag mogelijk. Ook binnen de zwemvereniging zijn een aantal kinderen die hier mee te maken hebben. Om deze reden heeft Zwemvereniging Beek en Donk ervoor gekozen om De KanjerKetting als doel te kiezen voor deze sponsoravond. Omdat zij vinden dat de KanjerKralen voor elk kind met kanker beschikbaar moet blijven.

Het doel van de KanjerKetting
De behandeling van kinderkanker duurt lang en is zwaar. Om kinderen met kanker te steunen is de KanjerKetting ontwikkeld. De Kanjerketting is tegelijk een beloningssysteem en wegwijzer en bestaat vooral uit kralen. Elke kraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Zo zijn er kralen voor een chemokuur, bestraling, prikken, een scan, een lumbaalpunctie, haarverlies, een supergoede dag, een vreselijke rotdag, een operatie, verblijf op de intensive care, enz. Kinderen met kanker rijgen de KanjerKralen aan een ketting. Die ketting, de KanjerKetting, vertelt hun verhaal. Zie ook www.kanjerketting.nl.

De sponsoravond duurt van 18.45 tot 21.45 uur. Op deze avond is iedereen vrij om te komen kijken en te doneren. Kijk voor meer informatie op www.zwemverenigingbeekendonk.nl of kom langs op donderdagavond bij het zwembad.