Afbeelding

Mooie prestaties Runnersclub in marathon Eindhoven

Sportnieuws Sport

Lieshout - Je hebt er maanden naar uitgekeken en eindelijk is het zover de marathon van Eindhoven. Voor de een, een traditie voor de ander iets nieuws, vooral als het de eerste halve marathon is. De weergoden zijn de lopers en toeschouwers goed gezind, idealer kan je het niet hebben.

Om 10.00 uur gaan de ruim 2000 marathon lopers van start voor hun 42 kilometer en 195 meter. Voor Herman Segers van Runnersclub Lieshout is dit een traditie, hij loopt al jaren in Eindhoven de klassieke afstand. Het van te voren afgestemde schema van 3:20 werd ruimschoots gehaald. De 3:17:24 geeft aan dat Herman deze afstand beheerst als geen ander. Marjan van den Tillaar stond ook op de deelnemerslijst, maar moest deze vanwege een blessure aan zich voorbij laten gaan.

Om 13.15 uur gaan de lopers voor de halve marathon van start, hierbij 3 Rcl-ers die hun eerste halve marathon gaan lopen. Arno van de Kam had de vorm van zijn leven en liep een nieuw persoonlijk record van 1:31:23. Bart van Berlo verraste in zijn eerste halve marathon veel gerenommeerde lopers en ook zichzelf met een geweldige tijd van 1:43:36. Thean van Tiel werd op de laatste meters nog gepasseerd door Bart en finishte in 1:43:39. Hans Leenders moest toch weer zijn meerdere erkennen in zijn wederhelft, toch een mooie tijd van 1:44:23. Evert Brouwers is nog maar net hersteld van een blessure en deed het iets rustiger dan wat we van Evert gewend zijn 1:44:48. Bart, Thean, Hans en Evert maakten er een mooie wedstrijd van zonder dat zij dit zelf wisten, maar op de app was dit mooi te volgen. Bram Rijkers had het naar eigen zeggen erg moeilijk in Eindhoven. Volgende keer toch dat andere shirt aan Bram en je zult zien dat je tijd van 1:48:19 moeiteloos verbetert wordt. Hans Roestenburg haalde de finish in een mooie tijd van 1:48:36. Twan Sterken ging al met een blessure van start, onderweg ook nog eens kramp, maar met veel doorzettingsvermogen naar een tijd van 1:52:29. Marc Spierings liep zijn eerste halve marathon in Eindhoven en finishte mooi onder de 2 uur in 1:57:13. Ook voor Ralf van der Avoirt was het de eerste halve marathon en liep deze als voorbereiding op de hele marathon van New York. Ralf behaalde de eindstreep na 2:03:15.

Op de 10 kilometer was Wil Beerends de snelste Rcl-er in 47:14. Gail Marges was erg tevreden met haar tijd van 53:17. Mireille de Ridder had flink getraind voor deze wedstrijd, zij voltooide de 10 kilometer in 1:10:16.