Het scholenhandbaltoernooi kende weer een grote opkomst

Scholenhandbaltoernooi HV Bedo groot succes

Beek en Donk - Het jaarlijkse scholenhandbaltoernooi van Handbalvereniging Bedo zit er alweer op. Het werd dit jaar gehouden op woensdag 4 januari 2017. De opkomst was groter dan vorig jaar, met maar liefst 30 teams. Dit betekende dat er ruim 300 handballende kinderen uit groep 6, 7 en 8 hebben deelgenomen die dag.

In de ochtend streden de groepen 6 en 7 tegen elkaar om de beker in 4 verschillende poules, poule A t/m D. In poule A, groep 6 meisjes/gemengd, is 't Otterke als winnaar uitgekomen. Op de 2de plek is de Bernadetteschool geëindigd. Op de 3de plek de Driehoek geëindigd. Op de 4de plek kwam de Muldershof. In poule B, groep 6 jongens/gemengd, heeft de Muldershof de overwinning gepakt met op de 2de plek de Bernadetteschool. In deze poule was er een gedeelde 3de plek en dit was voor de Sprankel (1) en de Sprankel (2). In poule C, groep 6/7 meisjes/gemengd, waren de kinderen van de Driehoek het beste, de Heindert en de Raagten deelden samen de 2de plek. De Muldershof eindigde als 3de. De laatste poule in de ochtend was poule D, groep 6/7 jongens/gemengd. Hier was het heel spannend tussen de Muldershof en de Raagten want ze hadden beide evenveel punten maar op basis van doelsaldo heeft toch de Muldershof de 1ste plek weten te pakken en is de Raagten dus op de 2de plek gekomen. Ze hadden in deze poule ook drie teams op de 3de plek en dit waren de St. Nicolaas, de Bernadetteschool (1) en de Bernadetteschool (2). De Sprankel is geëindigd op de 4de plaats.

Wat later op de middag hadden ze nog poule E, die werd gespeeld tussen de meisjes van groep 8. In deze poule eindigde op doelsaldo op de 1ste plek de Raagten en op de 2de plek de Sprankel. In deze poule was er ook een gedeelde 3e plek voor de Bernadetteschool en de Driehoek. Als laatste waren er nog de poules F en G. In poule F is de Brukelum 1ste is geworden, St. Nicolaas 2de en de Muldershof en de Heindert samen op de 3de plek. In poule G hadden ze drie teams op de 1ste plek, waarna gebaseerd op doelsaldo de Bernadetteschool 1ste is geworden, de Raagten als 2de en de Sprankel als 3de. Op de 4de plaats komt de Driehoek.

Hierna werd een kruisfinale gespeeld tussen de winnaars van poule F en G. Dit was een hele spannende wedstrijd die eindigde met een stand van 0 tegen 0. 5 penalty's per team werden er gegooid, wat resulteerde in een 2-1 voor de Brukelum.

De organisatie vond het een hele geslaagde en leuke dag. Ze hebben iedereen sportief mee zien doen en ze hopen door dit toernooi aan alle kinderen te hebben laten zien hoe leuk de handbalsport is.