Stedenteam TV 't Slotje
Stedenteam TV 't Slotje

Monsterzege voor TV 't Slotje

Sportnieuws Sport

Beek en Donk/Opglabbeek(België) - Voor het eerst ging deze groep internationaal en wel tegen de Belgische/Limburgse combinatie van TC Iris & TC Oriënt. De wedstrijden werden bij TC Iris in Opglabbeek thuis gespeeld.

Op voorhand wist de formatie van TV 't Slotje niet wat ze konden verwachten. De speelsterktes in België zijn moeilijk te vergelijken met die van Nederland. Kortom moest er per wedstrijd gekeken worden, wat het zou gaan worden. Voor het eerst werd ook gemengd dubbel gespeeld in alle leeftijdscategorieën.

De jongens en meisjes t/m 12 & 14 vlogen uit de startblokken. Deze werden allemaal door Slotje in winst omgezet in de jongste klassen. Ook de singels waren op een na prooi voor de Beek en Donkse team. Wel was mooi te zien dat er goed werd samengespeeld in de mixen. Vooral de getrainde afspraken waren op voorhand duidelijk, waardoor er goed aan het net gespeeld kunnen worden.

In de categorie t/m 16 & 23 werden meer battles uitgevochten. Vooral de wedstrijden van Myrne van Erp, Gideon van Esch, Lisa Rietberg en Tom Booy waren een lust voor het oog. De mix Van Erp/van Esch was een gevecht voor elk punt. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, wat terecht was. Rietberg/Booy wisten de tegenstanders ook twee sets af te snoepen. Vooral het voorbereidend spel werd afgemaakt aan het net in de laatste fase van de tweede set.

Daarmee kwam de einduitslag op 40-8 voor T.V.'t Slotje. "Zo. Weer een ervaring rijker. Vooral het spelen van gemengd dubbels is een leuke afwisseling voor iedereen en voor herhaling vatbaar. Ook was goed te zien dat 't Slotje meer een team was dan de tegenstander. Ook fijn dat Lisa Rietberg als assistent-coach mee kon helpen. Kortom een topdag!" aldus hoofdtrainer en -coach Jorg Gussenhoven.

T.V. 't Slotje heeft op 19 februari de tweede wedstrijd staan thuis tegen TC Iris/TC Oriënt om 13.00 uur in de tennishal D'n ouwe Toren. Deze een-na-laatste wedstrijd bepaald hoeveel ze moeten spelen tegen Wits tennis om zo kans te maken op het kampioenschap. Kom dat zien!