Novi Wieland (l) en Robin Slaets (r)

Goede prestaties BC Mixed op Brabantse Jeugd Kampioenschappen

Beek en Donk/Waalwijk - Afgelopen weekend zijn in sporthal De Slagen in Waalwijk de Brabantse Jeugd Kampioenschappen badminton gespeeld. Hieraan deden drie spelers van BC Mixed mee. Eva Schardijn, Robin Slaets en Novi Wieland hebben zichzelf namens BC Mixed van hun beste kant laten zien.

Novi Wieland kwam uit in de leeftijdsklasse onder 15 (U15) veren. Dat betekent dat zij met veren shuttles speelt. Ze deed mee in alle onderdelen en behaalde ook in ieder onderdeel prijs. In het gemend dubbelspel behaalde ze samen met partner Gijs Schreppers een tweede plaats. En zowel in de dames dubbel, met partner Iris van Leijssen als in de dames enkel in de klasse U15 veren werd zij Brabants kampioen. De dames enkel partij won ze op zeer overtuigende wijze. Een knappe prestatie van Novi die pas 13 jaar oud is. Haar vele trainingsuren op het Regionaal Trainings Centrum in Deurne betalen zich uit.

Eva Schardijn en Robin Slaets kwamen uit in de klasse U15 nylon. In deze klasse wonnen zij de dames dubbel. In het enkelspel kwam Eva tot een gedeelde 3e plaats. Robin wist in het enkelspel met vele mooie wedstrijden de finale te bereiken. Ze was in de finale partij te sterk voor haar tegenstander en werd Brabants kampioen in de klasse U15 nylon.

Met maar liefst 5 medailles heeft BC Mixed een uitstekend resultaat behaald. De vereniging is dan ook zeer trots op de prestaties van deze drie dames.