Trotse prijswinnaars in de C-klasse jeugd
Trotse prijswinnaars in de C-klasse jeugd

Clubkampioenen gehuldigd bij BC Mixed

Sportnieuws Sport

Beek en Donk – Traditioneel wordt in het eerste weekend van november het toernooi om de clubkampioenschappen georganiseerd bij Badmintonclub Mixed. Zowel jeugd als volwassenen strijden om de titels in diverse klassen.

Dit jaar begon het toernooi op vrijdagavond 4 november. Op zaterdag 5 november had het zijn vervolg en werden in de middag de finales gespeeld. Belangrijk onderdeel van het toernooi is de sportiviteitsprijs die aan één van de deelnemers bij de volwassenen wordt uitgereikt. Ook dit jaar was dat weer een emotioneel moment.

Vrijdagavond om half 7 begonnen alle deelnemende jeugdleden aan de warming-up voordat zij aan het toernooi gaan beginnen. De jeugd speelt is ingedeeld op leeftijd en niveau. Er zijn drie klassen; A, B en C. De allerkleinsten spelen in de C klasse en voor veel van hen is het de eerste keer dat ze een toernooi spelen. Heel spannend dus.

Tijdens de wedstrijden is er continu intensieve begeleiding van diverse jeugdbegeleiders. Die zorgen er onder andere voor dat de kinderen goed serveren, goed op de baan staan, opletten en elkaar een hand geven na de wedstrijd. Voor de kinderen in deze klasse waren de wedstrijden zaterdag rond het middaguur klaar en was er een aparte prijsuitreiking. Die werd druk bezocht door alle ouders, opa's en oma's en andere belangstellenden.

De kinderen die op dit moment bij badMINIton meedoen speelden nog niet mee aan het toernooi. Zij gaven zaterdagmiddag een demonstratietraining.

Jeugdkampioenen
De jeugd in de A- en B-klasse speelt regelmatig toernooien en de meesten spelen ook competitie. Dat levert tijdens het toernooi dan ook zeer spannende en mooie wedstrijden op. De onderdelen waarop kon worden ingeschreven zijn Heren- en Damesdubbel, Gemengd dubbel en Enkelspel (heren- en dames). Bij de dubbels worden spelers aan elkaar gekoppeld door de toernooi- en jeugdcommissie. Door die samenstelling zijn alle dubbels aan elkaar gewaagd waardoor de wedstrijden vaak gelijk opgaan en pas in de laatste punten worden beslist. Ook de finales waren dit jaar zeer spannend. Bij de heren werd Michael Hollanders voor de vierde keer op rij clubkampioen. Bij de dames kwam een nieuwe winnares, Eva Schardijn.

Volwassenen
Net als bij de jeugd worden de volwassenen ook in klassen ingedeeld; A en B-klasse. Op vrijdagavond werden de eerste poulewedstrijden gespeeld. En vanwege het aantal deelnemers en de drie onderdelen kregen de meesten veel wedstrijden voor de kiezen. De toernooicommissie had de handen vol aan de planning, die erg strak was. Toch zijn zij er in geslaagd om het toernooi weer perfect te laten verlopen. Tegen vijf uur op zaterdagmiddag waren ook de kampioenen bij de volwassenen bekend. Martijn van Oeffel verraste met zijn terechte overwinning in het herenenkel en Lauri de Greef pakte de titel bij de dames.

Barry van Heerwaarden Sportiviteitsprijs
Al weer 9 jaar geleden is op jonge leeftijd Barry van Heerwaarden overleden. Barry heeft veel voor de vereniging betekend. Met name zijn positieve instelling zowel binnen als buiten de baan werd zeer gewaardeerd. Aan zijn naam is direct na zijn overlijden een sportiviteitsprijs verbonden. Die prijs werd dit jaar voor de negende maal uitgereikt. Vader Piet van Heerwaarden kiest samen met de laatste vijf winnaars de persoon waarvan zij vinden dat die tijdens het toernooi het meest opviel door zijn of haar positieve houding, sportiviteit, coaching en helpende hand. Daarbij wordt ook gekeken naar de overige activiteiten die de persoon voor de club doet. Dit jaar ging de prijs naar Ton Slaets. Zichtbaar onder de indruk nam hij de prijs in ontvangst en werd door alle aanwezigen persoonlijk gefeliciteerd met deze prachtige prijs.

Kijk voor foto's, uitslagen en meer info op www.bcmixed.nl. En volg de vereniging op social media.

Ton Slaets met de sportiviteitsprijs