Een mooie aanvalsactie van Martje van de Broek
Een mooie aanvalsactie van Martje van de Broek Foto: Ine Coolen

Klassebehoud voor Flamingo's

Mariahout - Flamingo's 1, gesponsord door Auto Corsten, leverde zondag 5 maart een topprestatie in sporthal de Klumper onder toeziend oog van de Pupillen D1 als team van de week. Bijna het gehele zaalseizoen was de Mariahoutse ploeg de rode lantaarndrager in de Overgangsklasse B.

Voor de carnaval werd gewonnen van mede degradatiekandidaat Emos 1 waardoor Senioren 1 al naar de 7e positie steeg. Na de overwinning van zondag op de nummer 3, DSV 1 uit Diessen, en verlies van de andere hekkensluiters, bezet Mariahout de 6e plaats en heeft zich daarmee veilig gesteld.

De thuisploeg liet van meet af aan zien dat er meer dan genoeg strijdlust in het team zit. Er werd snel en fel gespeeld en er werden goede kansen gecreëerd. In de eerste minuten ontbrak echter nog de overtuiging om de kansen goed af te werken. Dit duurde bijna 5 minuten, maar als Martje van de Broek dan eenmaal vanachter de korf de openingstreffer scoort, zijn alle remmen los. Kim Vervoort scoort de 2-0 uit een vrije worp. In het tweede aanvalsval weet Anouk van Eijndhoven in korte tijd een omdraaibal en een doorloopbal goed af te werken, 4-0. Neeltje Berkvens zorgt vervolgens voor de vijfde treffer. Een score in de DSV aanval wordt afgekeurd omdat deze doorloopbal is verdedigd. Dus ook de verdediging van de thuisploeg was goed op orde. In de aanval gaan de dames ondertussen onverstoord verder met scoren. Manon van Eijndhoven treft van afstand. Zus Anouk speelt zich vrij achter de korf en schiet de 7-0 binnen van afstand. Ada Kornuijt doet er nog een schepje bovenop door een mooi balletje vanonder de korf raak te gooien en zorgt daarmee voor de 8-0. Dat is een flinke voorsprong met nog een ruime 10 minuten in de eerste helft te spelen. Maar dan slaagt DSV er in om ook hun eerste twee treffers aan te tekenen: 8-2. Op verdienste van een aanvalsactie van Ada Kornuijt, neemt Anouk van Eijndhoven vervolgens een zuivere vrije worp, 9-2. De verdediging laat in de slotfase voor rust een paar steekjes vallen, waardoor er met een stand van 9-5 wordt gerust.

Gelukkig weet Flamingo's ook in de tweede helft het hoofd koel te houden, alert te blijven en ook vertrouwen in hun eigen kunnen te behouden. Sanne Scheepers scoort 10-5 met een afstandsschot. DSV scoort wederom twee doelpunten achtereen, maar Martje van de Broek breidt de score weer uit naar 11-7. Senioren 1 laat DSV nog een keer tot op 3 punten verschil komen, maar blijft zelf het initiatief nemen. Zowel Anouk van Eijndhoven als Martje van de Broek leggen nog een keer aan van afstand en zorgen voor een 13-8 stand. En Martje neemt nog een treffer, van korte afstand voor haar rekening, 14-8. Neeltje Berkvens zorgt van afstand voor de vijftiende treffer van Flamingo's. DSV probeert in de slotfase nog een eindspurtje, maar moet toch haar meerdere erkennen in de thuisploeg. Het publiek heeft genoten van een mooie wedstrijd en kijkt na afloop enthousiast toe hoe een trotse coach John Nooijen de overwinning en het klassebehoud met het team viert.

Senioren 2 wint
Flamingo's 2, gesponsord door Harold Vereijken gereedschappen en verhuur, speelde een matte laatste competitiewedstrijd tegen SCMH 2 uit Mariahout. Het tempo lag niet hoog en het ontbrak het team aan scherpte. Na een ruststand van 6-4 kwam SCMH eerst nog op gelijk hoogte, maar uiteindelijk wist Senioren 2 toch de winst te pakken, 13-10.