Clubkampioenschappen bij LTV de Hut

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - Op het sportpark van tennisclub LTV de Hut in Aarle-Rixtel werden afgelopen week de clubkampioenschappen enkel en gemengd dubbel plaatsgevonden. De hele week was er volop bedrijvigheid op en rondom de 5 tennisbanen. De weergoden waren de vereniging gedurende het toernooi goed gezind.

In de gemengd dubbel werd in twee poules van 4 koppels gestreden om een plek in de finale. Deze is uiteindelijk gewonnen door Janneke Broere en Jan-Willem Sangers. Omdat er in de dames enkel maar twee inschrijvingen waren, stond de finale tussen Angelique van Melis en Mayke Hagelaar al vooraf vast. Door de winst van Angelique wist zij haar titel voor het 4e jaar op rij te prolongeren. Na twee poulewedstrijden en een halve finale stonden Marc van Hemert en Ruud van der Heijden op vrijdagavond tegenover elkaar in de finale van de heren enkel. Na drie spannende sets was het Ruud die uiteindelijk aan het langste eind trok. In juli van dit jaar is er nog een mogelijkheid voor de leden om zich tot clubkampioen te kronen in de herendubbel en damesdubbel.

Daarnaast is er zondag ook aan de jeugdleden gedacht. Voor hen werd een tennisactiviteit inclusief lunch gehouden. Met een opkomst van 20 kinderen was het gezellig druk. Als verrassing is de jeugd deze dag in een nieuwe outfit gestoken. Normaal gesproken worden deze tenues door een lokale ondernemer bekostigd en in ruil daarvoor komt de naam van de sponsor op het shirt of broek te staan. Echter, ging dat deze keer net even iets anders. Om Frans van den Heuvel (Van den Heuvel Groente & Fruit) te bedanken voor zijn inzet voor de club heeft een collega-sponsor besloten om de shirts belangeloos te schenken. Daarbij is niet het eigen logo, maar het logo van groenteboer Frans uit Aarle-Rixtel prominent op de shirts aanwezig. Hiermee kan de jeugd dus fris het nieuwe seizoen in.