Afbeelding

Teams RV De Hoefslag bij clubkampioenschappen

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - De jaarlijkse clubkampioenschappen van KNHS Kring Helmond werden zondag 15 oktober gehouden in Merselo. Op deze gezellige wedstrijd strijden teams van verschillende paardensport verenigingen tegen elkaar om de titel clubkampioen 2017. Er worden verschillende disciplines verreden: viertal, individueel dressuur, cross en springen. Namens RV de Hoefslag deden drie teams mee: twee ponyteams en een paardenteam.

Paardenteam clubkampioen
Na de viertal proef en de individuele dressuur proeven stond het paardenteam op de 1e plaats. Na de foutloze cross van Lianne Verbakel en Jorn Verbakel bleef het team aan de leiding. Bij het springen werd het nog even spannend maar door goede resultaten van Lianne, Maartje en Jorn Verbakel mocht het paardenteam zich clubkampioen noemen!

Aan de dressuur onderdelen reden mee: Anita Jansen, Marly Verbakel, Frank Kuypers, Marjolein Kuijpers en Anne van Schijndel

Brons voor ponyteam 2
Na de dressuur onderdelen stond het tweede ponyteam op de 4e plaats. Na de keurige cross van Anne en Maartje Verbakel steeg het team naar de 3e plaats. Tijdens het springen was het nog even spannend, maar Frederieke Hendriks, Anne en Maartje Verbakel wisten de 3e plaats te verdedigen. Een bronzen medaille voor pony team 2!

Aan de dressuur onderdelen reden mee: Meike Verbeeten, Frederieke Hendriks, Mirelle Driessen en Karlijn Kuijpers.

Keurige 5e plaats voor ponyteam 1
Aan het eind van de dressuur onderdelen stond het eerste ponyteam op de 5e plaats. Sarah Smits en Maartje Verbakel deden hun best tijdens de cross, waardoor ze de 5e plaats konden behouden. Na goede springrondes van Annabel Hendriks, Sarah Smits en Maartje Verbakel werd het eerste pony team uiteindelijk ook 5e.

Aan de dressuur onderdelen reden mee: Suze van den Hurk, Annabel Hendriks, Sarah Smits, Eline Raaijmakers