Afbeelding

Opening zomerseizoen LTV de Hut

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - Op sportpark De Hut in Aarle-Rixtel vond vorige week dinsdag de seizoensopening plaats bij LTV de Hut. De avond symboliseert de start van het zomertennisseizoen. Qua temperatuur was die zomer overigens nog ver te zoeken. Dat zal mede de oorzaak zijn geweest van de ietwat tegenvallende opkomst.

De leden die wel aanwezig waren werden in het eerste half uur door twee fysiotherapeuten van Kemps & Rijf geïnformeerd over allerlei tennisblessures, het voorkomen daarvan en de mogelijke behandelmethodes op het moment dat er toch iets fout is gegaan. Daarna was het tijd om de baan op te gaan en werd de eerder opgedane kennis direct in de praktijk gebracht door te beginnen met een goede warming-up om de spieren op te warmen en los te maken om daarmee spierblessures te voorkomen.

Vervolgens was het de taak aan Wim Vervoort van tennisbureau BMT tennis om de tennissers wat bij te brengen op tactisch gebied. Met de voorjaarscompetitie in aantocht gaf de tennistrainer goede tips om verschillende speelwijzes toe te passen tijdens een wedstrijd. Want, zo gaf Wim aan, elke tegenstander vraagt om een andere benadering en speelstijl. In groepen van 4 werden de tactieken geoefend en vervolgens toegepast in een wedstrijdvorm. Na ruim 1,5 uur op de baan gestaan te hebben was het tijd voor een welverdiend drankje in de aangenaam warme kantine.

Deze week worden op sportpark De Hut de clubkampioenschappen enkel en mix gespeeld. De uitslagen daarvan zullen in DeMooiLaarbeekKrant van volgende week worden gepubliceerd.