Logo mooilaarbeek.nl
Gerlinde Geene krijgt de prijs uitgereikt van secretaris Walter Jansen  | Fotonummer: 7bec74
Gerlinde Geene krijgt de prijs uitgereikt van secretaris Walter Jansen (Foto: )
Sport

Van der Meyden verschieting bij De Eendracht

  Sportnieuws

Aarle-Rixtel - De jaarlijks terugkerende wedstrijd om de Van der Meyden beker, werd zaterdag 8 december geschoten. Bij deze verschieting is het de bedoeling om zoveel mogelijk boven je eigen jaargemiddelde te schieten.

Normaal gesproken heeft een schutter die nog niet zo lang schiet de meeste kans om zoveel mogelijk boven zijn eigen gemiddelde te schieten, omdat je steeds beter gaat schieten. Iemand met een hoog gemiddelde moet een hele goede dag hebben om veel boven zijn eigen gemiddelde te schieten.

Tijdens het verloop van de wedstrijd werd wel duidelijk dat de beker naar een van de 2 schutters ging die nog niet zo heel erg lang schieten. Dat waren Arjan van den Heuvel en Gerlinde Geene. Zij waren goed aan het schieten, duidelijk ver boven hun eigen gemiddelde. Maar ook Erwin Wijnhoven was heel erg goed aan het schieten, na 20 pijlen had hij een gemiddelde van 9,4. Helaas ging er bij de 21ste pijl iets mis en moest er een misser worden genoteerd. Uiteindelijk wist hij toch nog een mooie score van 223 te behalen. Net geen 9 gemiddeld.

Na het controleren van de scores bleek het toch Gerlinde Geene te zijn die de beker in ontvangst mocht nemen. Met een verbetering van haar persoonlijk record met maar liefst 36 punten. Een score (en record) van 202 punten, ruim een 8 gemiddeld.

Het wedstrijdniveau lag erg hoog. Van de 11 deelnemers waren er maar 2 die niet boven de 8 gemiddeld hadden geschoten. Zij hadden een mindere dag, want normaliter schieten ze ook altijd boven de 8 gemiddeld.

De partners van de schutters waren ook aanwezig, en na de wedstrijd hebben ze er nog een gezellige avond van gemaakt. Het was een heel geslaagde wedstrijd.

Uitslag Van der Meyden verschieting
1. Gerlinde Geene 202 (+41), 2. Arjan v.d. Heuvel 212 (+16), 3. Geert Ganzenwinkel 206 (+10), 4. Erwin Wijnhoven 223 (+8), 5. Martijn v.d. Heijden 226 (+6), 6. Walter Jansen 217 (+6), 7. Frank Schepers 223 (-2), 8. Toon van Hoof 210 (-8), 9. Jan van Rooy 201 (-9), 10. Jo Maas 187 (-16) en 11. Machiel van Roij 180 (-27).

De volgende wedstrijd die op het programma staat is de kerstverschieting, op 20 december. Er wordt dan geschoten op 'geluksblazoenen'. De schutters die veel geluk hebben zullen hoog eindigen in het klassement. Maar uiteindelijk gaat iedereen met een leuke prijs naar huis.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>