Logo mooilaarbeek.nl
  | Fotonummer: 982d31
Sport

Eerste pouelronde WAC-Bekertoernooi zit erop

  Sportnieuws

Beek en Donk - Op de 4e speelavond om de WAC-beker zijn de kaarten geschud en verdeeld. De deelnemers om de grote en om de kleine beker zijn bekend. Nadat in poule 1 al in een eerder stadium de eindrangschikking kon worden opgemaakt, geldt dat nu ook voor de overige poules.

In poule 2 mocht Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt in haar handen knijpen dat het niet verloor van klassegenoot DK Garagebedrijf. Laatstgenoemde streed nog om haar laatste kans de fase van de finalefase van de grote beker te bereiken en deed dat met verve. T. van Berlo schoot DK op een 4-1 voorsprong. Comfortabel met nog zo'n kwartier te spelen. Sevenmiles.nl gaf de moed niet op en vocht zich uiteindelijk knap naar een 5-5 gelijkspel. M. van der Heijden ontketende een vreugdevuur met zo'n tien secondes nog te spelen toen hij het speeltuig tegen de touwen joeg. Sevenmiles.nl naar de grote beker, DK naar de kleine beker, omdat BrabantTent haar duel won.

Café Thuis wist het BrabantTent wel lang moeilijk te maken. Voor Café Thuis was het al duidelijk dat het voor de kleine beker zou gaan strijden en hield knap stand tegen de koploper in de B-klasse. Het nam zelfs al snel een voorsprong. Welswaar ging daar een foutje aan vooraf van de doelman, welke later de 1-1 op zijn naam liet zetten: PJ Happé maakte een zeldzaam doelpunt. B. van den Bergh nam dit vervolgens over van hem. Drie doelpunten zorgden er mede voor dat BrabantTent met 5-1 won en zich plaatste voor de grote beker.

In poule 3 waren het Aben & Slag Advocaten en Lindeboom Accountants & Belastingadiveurs die zich mogen gaan meten met de andere geplaatsten in de grote beker. Sportcafé D'n Ekker en FC van de Burgt strijden een treetje lager.
D'n Ekker kon zich goed meten met A-klasser Aben & Slag. M. Geurts en T. van den Bergh zette de medekoploper in de B-klasse tweemaal op voorsprong. Het was niet voldoende. De geslepen vos F. Raaymakers zette zijn Aben & Slag tweemaal op gelijke hoogte, waarbij zijn tweede goal extra lekker smaakte, zo vlak voor het einde van het duel.

Lindeboom kende in FC van de Burgt ook een taaie opponent. Na tien minuten zette D. Repkes de cafégangers met een prima pegel op voorsprong. P. Alvarez bracht Lindeboom langszij. Na de 2-2 wist diezelfde P. Alvarez de voorsprong voor Lindeboom binnen te plaatsen en daar zag het eerst niet naar uit. De 4-2 betekende de nekslag voor het dappere FC van de Burgt, wat misschien wel een puntje had verdiend.

In de laatste poule, stond het duel tussen de nummer 1 van de A-klasse en de gedeeld nummer laatst van de B-klasse op het programma. Het mag geen verrassing zijn dat Café-Zaal de Tapperij geen moeite kende met Meulensteen/ van Lieshout. De uitslag van 11-0 was niet eens heel geflatteerd te noemen. R. Engels was op dreef, hij schoot vier doelpunten binnen en was daarmee de man van dit duel. Via deze zege plaatst de Tapperij zich voor de grote beker, Meulensteen mag zich opmaken voor de kleine variant.

Dat doet ook Hurkmans Plaatwerk BV. Ondanks dat ze zegevierden tegen Danny Megens Keurslagerij. In het laatste kwart van dit duel mocht de A-klasser driemaal de handen in de lucht steken. De Keurslagerij bleef met lege handen achter, waardoor de 3-0 voor Hurkmans een lekkere opsteker was. Ondanks dat mag de Keurslagerij zich opmaken voor een avontuur in de grote beker. Mede door een zege op de Tapperij welke nu wel zeer waardevol is gebleken.

Op 31 januari van het nieuwe jaar hervatten we het bekertoernooi. Informatie daarover volgt op onze website: www.wacbeekendonk.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>