Logo mooilaarbeek.nl
Sport

Jeugd BCL sprokkelt punten bijeen

  Sportnieuws
Thijs van Sinten wist voor BCL-U13 een wedstrijdpunt binnen te halen  | Fotonummer: 3e115a
Thijs van Sinten wist voor BCL-U13 een wedstrijdpunt binnen te halen

Lieshout - In de derde afdeling van de leeftijdsklasse tot 13 jaar heeft het jeugdteam van Badminton Club Lieshout meer wat wedstrijden afgewerkt. In die wedstrijden begint het team langzaam wat puntjes bijeen te sprokkelen. Uit de meest recente vier wedstrijden wist het team uiteindelijk drie wedstrijdpunten te halen.

BCL-U13 – BCBH-U13: 0-8
In de thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Bladel en Hoogeloon kwamen de Lieshoutse badmintonners tot aardige cijfers. Ondanks het verlies van de wedstrijd wisten de Lieshoutenaren in bijna alle sets tot 10 of meer punten te komen: dat was beter dan in de wedstrijden hiervoor. Thijs van Sinten en Nils van Velthooven deden het nog het best: zij gaven met 18-21 en 14-21 prima tegenspel aan de Bladelse tegenstanders.

BC Oirschot-U13 – BCL-U13: 7-1
In de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Oirschot was het weer zo ver en werd een wedstrijdpunt binnengesleept. Jools van den Acker won met duidelijke cijfers (9-21, 16-21) van Cato Sonke. En, dat was niet de enige goede prestatie. Jools van den Acker wist ook, samen met Sem van den Baar een derde set af te dwingen in de dubbelpartij. Helaas ging die derde set, in de verlenging met 23-21 alsnog verloren. Maar, belangrijker was dat de jeugd wéér een puntje bijeen had gesprokkeld.

BCL-U13 – BC 't Veertje-U13: 1-7
Ook in de thuiswedstrijd tegen BC 't Veertje (uit Boekel) was het weer zo ver. Wederom wist Jools van den Acker, deze keer spelend als eerste single een wedstrijdpunt binnen te halen. Met een score van 23-21 en 21-15 was zij Anoek Hoevenaars de baas. Ook de dubbelpartij met Nils van Velthooven was prima en ontaardde in een derde set, die verloren werd. Zowel Sem van den Baar als invaller Sem de Leest probeerden wat ze konden, maar konden onvoldoende punten scoren om ook een set te winnen.

BC Geldrop-U13/2 – BCL-U13: 7-1
In de uitwedstrijd tegen BC Geldrop was het Thijs van Sinten die het enige punt voor BCL-U13 binnen sleepte. Met goed spel en vooral héél veel inzet wist hij met 16-21 en 18-21 van Milou Heesakkers te winnen. Bijna had (weer) Jools van den Acker er nóg een punt bijgevoegd: zij moest echter in haar singlepartij in de derde set alsnog buigen voor Mila van der Cammen, waardoor het aantal winstpunten wederom beperkt bleef tot één.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>