Logo mooilaarbeek.nl
(Een deel van) de jeugd bij elkaar tijdens het vrienden(innen)toernooi van Badminton Club Lieshout   | Fotonummer: 30c829
(Een deel van) de jeugd bij elkaar tijdens het vrienden(innen)toernooi van Badminton Club Lieshout (Foto: )
Sport

Jeugd Badminton Club Lieshout beleeft drukke weken

  Sportnieuws

Lieshout - Na het vrienden- en vriendinnentoernooi is het de komende weken érg druk bij de jeugd van Badminton Club Lieshout. De komende weken staan in het teken van de deeldiploma's, direct gevolgd door Sint en kerst. Tussendoor wordt nog getraind, waardoor de speelavonden volop gevuld zijn met leuke, leerzame én actieve badminton-activiteiten.

Vriend(innen)toernooi
Jaarlijks organiseert de jeugdbegeleiding voor de jeugd van Badminton Club Lieshout een vriend- en vriendinnentoernooi. Op die wijze kunnen de badmintonnende leden eens aan hun vriend(inn)en laten zien waar ze mee bezig zijn… en hoe goed ze zijn. Ook dit jaar waren er weer diverse vrienden en vriendinnen mee gekomen om te zien en zelf te ervaren hoe leuk badminton is. Vaak blijven deze vrienden en vriendinnen, na het gespeelde toernooitje nog even hangen en komen ze later nog eens terug om zelf ook te gaan badmintonnen. Door dit toernooi te organiseren verlaagt de jeugdbegeleiding duidelijk de drempels.

Deeldiploma
Naast leuke toernooien spelen is badminton ook een échte sport. En, om échte sport te kunnen bedrijven moet je oefenen en technieken, slagen, loopacties en dergelijk beheersen. De jeugd bij Badminton Club Lieshout krijgt die kennis en vaardigheden stapsgewijs van een gediplomeerde trainer aangeleerd. Ieder deel van het seizoen is er een specifieke vaardigheid actueel en wordt daarop getraind. De trainingen worden aan het einde afgesloten door een heus examen, met een (externe) examinator. Bij een goed resultaat kan een jeugdlid zo een 'deel-diploma' binnenhalen. Doel is uiteraard om uiteindelijk alle deel-diploma's binnen te halen en zo alle vaardigheden van de sport badminton onder de knie te krijgen.

Sint en Kerst
Ook Badminton Club Lieshout zorgt jaarlijks voor een leuke speelavond in het kader van Sint en in het kader van Kerst. Deze speciale speelavonden worden door de jeugdbegeleiding sfeervol ingevuld. Geen wekelijkse training, geen lastige oefeningen, maar vooral veel spelplezier. Op 4 december zal de speelavond in Sint-sfeer worden gehouden en op 18 december zal de sfeer in het kader van Kerst zijn. Na die avonden is het vakantie voor de jeugd: tijdens de schoolvakanties badmintont de jeugd van Badminton Club Lieshout niet. Dan spelen alleen de senioren.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>