Logo mooilaarbeek.nl
Joris Boelens, speler van jeugdteam 4 in de GH-klasse      | Fotonummer: 731c17
Joris Boelens, speler van jeugdteam 4 in de GH-klasse (Foto: )
Sport

Jeugd BC Mixed halverwege seizoen

  Sportnieuws

Beek en Donk – In de jeugdcompetitie van de Helmondse Badminton Bond (HBB) zijn de acht jeugdteams van Badmintonclub Mixed ongeveer halverwege het competitieseizoen. Tijd voor een korte tussenbalans. Hoe staan de teams ervoor? En wat zijn de verwachtingen?

Alle wedstrijden in de jeugdcompetitie worden op zondagochtend gespeeld. De locatie is de sporthal op Suytkade in Helmond. In deze grote hal met 15 badmintonvelden zijn praktisch iedere zondagochtend zo'n 20 jeugdteams van verschillende verenigingen uit de regio actief. De teams en de spelers zijn op leeftijd en sterkte ingedeeld in klassen. Dat levert van jong tot oud mooie wedstrijden op die zeer de moeite waard zijn om te bekijken.

AB-klasse
In de hoogste klasse van de HBB jeugdcompetitie is de eerste helft van het seizoen met 9 teams gespeeld. Er is een halve competitie afgewerkt en de beste 4 of 5 teams stromen nu door in de A-klasse. De rest gaat naar de B-klasse. In deze klasse zijn twee teams van BC Mixed vertegenwoordigd. Het vaandelteam (Mixed 1) steekt met kop en schouders uit boven de rest. Zij staan ongeslagen aan kop en stevenen regelrecht af op het kampioenschap. Team 2 zal waarschijnlijk in de B-klasse instromen. Daar hebben zij ook nog kans op de titel maar er zitten enkele sterke tegenstanders bij.

C-klasse
Team 3 speelt in een poule waarin alle teams behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn. Met enkele nieuwe spelers in het team hebben ze wat tijd nodig gehad om aan elkaar te wennen. Op dit moment staan ze op een vijfde plek maar ze hebben zeker de mogelijkheid om nog een paar plaatsen te stijgen.

GH-klasse
Ook in deze poule is de eerste helft van het seizoen een halve competitie gespeeld. De poule wordt opgesplitst in een G- en een H-klasse. Beide teams van BC Mixed (team 4 en 5) komen waarschijnlijk in de H-klasse. Met de andere teams strijden zij daar om het kampioenschap. Dat wordt nog heel spannend, want ze ontlopen elkaar allemaal niet veel.

Pupillen klasse
Met maar liefst 3 teams is BC Mixed hofleverancier in deze klasse waar de jongste jeugd in de leeftijd van 7 tot en met 10 jaar competitie speelt. Team 6 gaat aan de leiding, maar de andere teams volgen op de voet. Het is dus nog geen gelopen race in de pupillenklasse. Met team 7 en 8 op een derde en vierde plaats blijft het spannend tot het einde van de competitie.

Voor meer informatie, activiteiten en de laatste nieuwtjes over BC Mixed kijk je op bcmixed.nl en volg je de vereniging op Facebook, Instagram en twitter.

Mark Barten
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>