Afbeelding

Informatieavond padel bij Tennisvereniging de Raam

Sport

Lieshout - Tennisvereniging De Raam in Lieshout wil naast tennis een nieuwe tennisvorm aan gaan bieden: padel. Het is een snelgroeiende sport en de KNLTB promoot, naast tennis, padel actief. 

Padel wordt vaak omschreven als een mix van squash en tennis. Het veld ziet er een beetje uit als een klein tennisveld in een groot aquarium. Het is 10 meter breed, 20 meter lang en omringd door glas en hekwerk. De velden zijn bespeelbaar bij zowat alle weersomstandigheden. Je speelt met z’n vieren, in teams van twee. Het grootste verschil met tennis is dat je bij padel de glazen wanden mag gebruiken, zoals bij squash. Padel is een sport voor alle leeftijden, laagdrempelig, en snel aan te leren. Padel kan een vereniging nieuwe leden opleveren en zorgen voor meer dynamiek op de club. Leden kunnen twee sporten spelen. In Nederland liggen nu ruim 200 banen bij ongeveer 100 verenigingen. De verwachting is dat binnen tien jaar zo’n 500 tennisverenigingen de keuze hebben gemaakt voor padelbanen en steeds meer spelers in aanraking komen met deze populaire sport. 

Voor leden en niet-leden, geïnteresseerd in padel, organiseert TV De Raam informatieavonden op het tennispark aan de Provincialeweg 22 in Lieshout. Graag aanmelden via: padel@tvderaam.nl. Je bent van harte welkom op dinsdag 2 november (20.00 uur) of woensdag 3 november (20.00 uur). Het programma op beide avonden is hetzelfd: Wat is padel? Wat is er nodig om het te kunnen spelen? Wat kan padel betekenen voor TV De Raam? Wat zijn de voor- en nadelen? Wie is enthousiast en wil graag padel verder onderzoeken/ promoten?

Wanneer er geconcludeerd wordt dat men de introductie van padel verder willen onderzoeken, dan wil men hiervoor een padelcommissie vormen.