Naast trainen mag er ook weer competitie gespeeld worden door Badminton Club Lieshout.
Naast trainen mag er ook weer competitie gespeeld worden door Badminton Club Lieshout.

Óók weer competitie spelen bij Badminton Club Lieshout

Sport Sport

Lieshout - Nadat Badminton Club Lieshout weer opgestart is met speelavonden, heeft de officiële Nederlandse bond ‘Badminton Nederland’ óók doorgepakt. Zij hebben de stilgelegde competitie weer opgepakt en voor alle openstaande wedstrijden nieuwe data bepaald. Hiervoor hebben ze de einddata voor de competitie verlengd en kunnen uiteindelijk tóch alle wedstrijden, die ingepland waren voor seizoen 2021/2022, worden afgewerkt.

Binnen twee weken nadat er weer gebadmintond mag worden is ook de competitie weer opgestart. Gelijktijdig met de lockdown was de lopende competitie immers abrupt onderbroken en, naar nu blijkt tijdelijk, stilgelegd. Badminton Nederland heeft nu de speeldata voor de competitie verruimd, waardoor de weken waarin het sporten heeft stilgelegen na afloop van de geplande competitie kunnen worden ingehaald.

Nieuwe einddatum
Normaal eindigt de reguliere competitie van Badminton Nederland begin februari. Na die datum worden nog bekerwedstrijden gespeeld, kampioenschappen georganiseerd en diverse toernooien afgewerkt. Vanwege de lockdown is nu besloten om dat anders te doen. De einddatum van de competitie is naar achteren geschoven en de laatste wedstrijden worden dit jaar pas rond eind maart gespeeld.

Één mixteam
Badminton Club Lieshout neemt met twee teams deel aan de (nationale) competitie die door Badminton Nederland georganiseerd worden; één herenteam en één mixteam. Het mixteam is een pas-dit-seizoen-opgericht team dat bestaat uit Ainara Vandegard, Carolien van den Biggelaar, Tim van Bommel en Richard Essers. Dit team (BCL-1/Sportpoint Gemert) is ingedeeld in de 8ste afdeling van de 8ste divisie en heeft tot nu toe pas enkele punten bij elkaar gesprokkeld.

Één herenteam
Naast het mixteam wordt Badminton Club Lieshout ook vertegenwoordigd door een herenteam. Dit team bestaat uit Wouter van Vijfeijken, Jeroen van der Heiden, Bert Manders, Ruud van Vijfeijken, Christian Klumpers en Laurence Roijackers. Dit team is ingedeeld in de ‘mannen-nylon shuttle klasse’ en ingedeeld in afdeling 3. Voordat de competitie, vanwege corona, stilgelegd werd stond dit herenteam op de eerste plaats. Hen wacht dus de belangrijke klus om deze positie óók over de eindstreep te trekken en zo een nieuw kampioenschap binnen te halen.