Freddy Vermeulen

VV Mariahout speelt gelijk tegen koploper Avesteyn

Mariahout - Eindelijk was het weer zover, na twee maanden verplichte rust mocht het eerste elftal van VV Mariahout weer de competitie hervatten. De eerste wedstrijd was direct een zware kluif; koploper Avesteyn kwam op bezoek op sportpark De Heibunders. Het publiek was in grote getale aanwezig, blije gezichten dat er weer gevoetbald kon worden.

Mariahout begon de wedstrijd met enkele kleine plaagstootjes, maar dit resulteerde niet in grote kansen. Aan de andere kant was Avesteyn in de 9e minuut dichtbij de openingsgoal, maar een schot van Rens van Vugt belandde op de paal. Enkele minuten later werd een inzet van Joerie Dielissen uit een scrimmage door Stijn van de Bogaard van de doellijn gehaald. Na 31 minuten moest David van Rossum geblesseerd naar de kant en werd hij vervangen door Dennis Veldpaus. Avesteyn had een veldoverwicht, maar de verdediging van VV Mariahout stond goed, waardoor grote kansen uitbleven. Het grootste gevaar kwam uit twee vrije trappen, maar deze belandden over en naast het doel. Ruststand 0-0.

In de 2e helft direct een grote kans voor VV Mariahout. Dennis Veldpaus ging alleen op het doel af, maar zijn inzet ging hoog over. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en gaven weinig kansen weg. In de 72e minuut werd Avesteyn gevaarlijk uit een uitbraak over rechts, maar de bal ging voorlangs. Verder was Avesteyn vooral gevaarlijk uit corners die door de sterke wind gevaarlijk indraaiden. In de 74e minuut werd Danny van de Laar afgelost door Noah van Rossum. Mariahout kreeg enkele kansen uit een vrije trap en corners, maar de keeper wist zijn doel schoon te houden. Na 85 minuten werden de moegestreden Kevin Ketelaars en Tom van Hoof vervangen door Sander Scheepers en Luciano Deben, maar de verse krachten konden geen verandering brengen in de stand, eindstand 0-0.

Mariahout kan tevreden terugkijken op het gelijkspel tegen koploper Avesteyn. Aanstaande zondag om 14.00 uur de volgende thuiswedstrijd tegen Pusphaira. Beide ploegen hebben een gelijk aantal punten, dus een belangrijk 6-punten duel.