Afbeelding

Laarbeek Actief in gesprek met begeleiding van ORO De Koppel

Sport

Laarbeek - Laarbeek Actief is in gesprek gegaan met de begeleiding van ORO De Koppel. Ze vertellen onder andere hieronder hoe de samenwerking is met Laarbeek Actief en wat de cliënten zo leuk vinden?

Wie zijn jullie en wat doen jullie? 
“We zijn begeleiders van ORO DBC de Koppel. Hier werken mensen met een verstandelijke beperking. Onze cliënten zijn werkzaam op een creatieve groep waar ze o.a. schilderen, tekenen en grafische bezigheden hebben. Ook hebben we een groep waar de cliënten koken, bakken en huishoudelijke taken uitvoeren. Ze kunnen er voor kiezen om te werken op een productie- en recyclegroep. Ook gaan we wekelijks vuil prikken en hebben we een eigen drumband!”

Hoe zijn jullie in contact gekomen met Laarbeek Actief? 
“Veel cliënten en begeleiders kenden Jaccy van den Enden al. Hij heeft ons met zijn enthousiasme regelmatig betrokken bij sportactiviteiten en is later met Laarbeek Actief voor onze cliënten sportactiviteiten gaan organiseren.”

Wat vind je van onze samenwerking? En waarom vind je dat?
“Super! Veel initiatief en leuke ideeën. Duidelijk merkbaar dat er altijd en voor iedere cliënt de mogelijkheid is om deel te nemen.”

Wat vinden de cliënten van de activiteiten met Laarbeek Actief?
“Ze worden telkens enthousiaster en enthousiaster. Ze kijken uit naar elke activiteit, groot of klein.”

Hoe vind je dat de sportcoaches van Laarbeek Actief het doen? 
“Ze zijn erg enthousiast en betrokken. Laten duidelijk zien dat ze plezier hebben in hun werk. Kennen veel cliënten bij naam, waardoor deze zich gezien voelen.”

Vind je het belangrijk om beweegactiviteiten door te zetten? En waarom vind je het belangrijk? 
“Ja! We zien dat onze cliënten er heel erg van genieten. Tijdens zo’n activiteit zien we ze ook op een andere manier en leggen ze ook op een leuke manier contact met hun medecliënten. Het is voor hun een mooie break in de werkweek. D.m.v. sporten blijven ze lichamelijk fitter en worden ze vrolijk.”

Als je een tip mee mocht geven aan Laarbeek Actief, de LEV groep en de gemeente, wat zou dat dan zijn? 
“Het zou fijn zijn als de kosten voor vervoer gedekt zouden zijn. Nu kunnen we alleen bij activiteiten op loopafstand deelnemen. Wanneer er geen vervoerskosten zouden zijn kunnen cliënten met veel meer sporten kennis gaan maken, zoals golf, atletiek, hockey e.d.”